Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Samo Leitman prežil náročnú zimnú prípravu

Friday, 29. 03. 2024 - 12:12, Miroslav Majláth   

Samo Leitman prežil náročnú zimnú prípravu

Sú tímy a jazdci, ktorí zimnú prípravu ignorujú. A potom sú takí, ktorí ju berú smrteľne vážne, pripravujú na sezónu nielen svoje telo, ale aj techniku. K tej druhej skupine patrí aj Samuel Leitman.

 

T. Szabosi;jm1a3266.jpg

Samo už v minuloročnej sezóne, keď sa zapojil do seriálu Slovenský kopcový pohár, ktorý nakoniec absolútne vyhral, dokázal, že príprava pretekárskeho vozidla je prvoradá. Jeho Seat Leon TDi zlyhal iba jediný krát, pričom prevodovku dokázali jeho mechanici vymeniť v Ožďanoch v priebehu obednej prestávky.

LeitTDIman Team

Práve vďaka perfektnej príprave súťažného vozidla mal Samo Letman počas zimnej prestávky roboty viac ako by sa zdalo. Nielenže pripravoval a vylepšoval svoj Seat Leon TDi, ktorý pred Samovou prvou sezónou v rámci Medzinárodných Majstrovstiev Slovenska pretekoch v automobilov do vrchu dostal rôzne vylepšenia. A to nielen motor, či jeho uloženie, ale vylepšenia dostal aj podvozok, či samotný exteriér auta.

T. Szabosi;jm1a3310-1.jpg

Okrem práce na vlastnom aute stihol Samo so svojimi mechanikmi a množstvom kamarátov, ktorí rovnako priložili ruku k dielu,  pripraviť aj poriadne zaprášený a dlhodobo odložený Seat Leon Supercopa pre Pezinčana Marek Feldiho, ktorý dostal nový setup, nové turbo, zvýšenie výkonu a krútiaceho momentu a ďalších pár drobností.

T. Szabosi;20240329-142642.jpg

„Pravda je, že sme cez zimu poriadne makali. Pripravovali sme dvojicu Seatov a dalo nám to poriadne zabrať. Mali sme počas celej zimy roboty viac ako na kostole, ale nakoniec sme všetko zvládli a počas minulej soboty sme autá aj otestovali. Tento týždeň už riešime iba polep a podobné veci. Som rád, že sa nám to podarilo a už by som najradšej stál na štarte prvých pretekov.

T. Szabosi;20240329-150847.jpg

Vstupom do veľkého majstráku sme museli riešiť aj licenciu súťažiaceho, takže od tejto sezóny ideme pod hlavičkou LeitTDIman. Rád by som poďakoval všetkým, ktorí nám akoukoľvek formou pomáhali pri príprave vozidiel, ale aj partnerom tímu, ktorých sa nám podarilo cez zimu aktivovať. Verím, že spoločne zažijeme množstvo šťastných chvíl na pretekoch, ale aj mimo nich,“ povedal Samo Leitman pred sezónou.

T. Szabosi;jm1a3249-1.jpg

No a práve slovenská kopcová sezóna odštartuje už víkend po Veľkej noci na Slovakia Ringu, kde Samo, ale aj Marek nebudú určite chýbať. O tom, ako sa im darilo vás budeme opäť informovať po pretekoch.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri