Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA SPORT zradili poloosi

Thursday, 19. 11. 2015 - 10:01, Public relations   

RUFA SPORT zradili poloosi

BOSS Auto Show a Rajd Arlamów. Tieto dve rally súťaže absolvoval počas uplynulého víkendu slovenský RUFA SPORT Team.

Divákom posledného rally podujatia, BOSS Auto Show 2015, ktoré sa konalo na Slovakia Ringu sa RUFA SPORT Team predstavil s vozidlom Ford Fiesta RS WRC. Za volant tohto súťažného špeciálu sa posadil okruhový, ale aj rally špecialista Tomáš Kostka, miesto po jeho pravici zaujal jeho bratranec, spolujazdec s veľkými skúsenosťami zo svetových rally tratí, Lukáš Kostka.

Jozef Pisch;0x8c8315-3.jpg

Tomáš na Slovakia Ringu patril k favoritom súťaže, bodaj by aj nie, veď túto súťaž v minulosti vyhral už trikrát po sebe. Už v úvodnom teste, ktorý odštartoval v piatok večer za úplnej tmy, dokázala posádka RUFA SPORT Teamu, že to s obhajobou víťazstva myslí naozaj vážne a test jednoznačne vyhrala.

Jozef Pisch;0x8c6985-3.jpg

V sobotu svoj náskok postupne zvyšovala a zostávalo im ešte aj dostatok času na bavenie divákov, ktorí videli svetovú techniku priamo na trati. Prišla však posledná rýchlostná skúška celej BOSS Auto Show 2015 a zlomená poloos okamžite znamenala stratu, ktorá Tomáša s Lukášom poslala na druhé miesto absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;gh7p4427-1.jpg

„Škoda tej poloosi. Snažili sme sa a všetko nám až do tej poslednej rýchlostky vychádzalo. Škoda, ale aj o tomto je motoristický šport. Musím však povedať, že súťaž bola, rovnako ako v minulosti, veľmi dobre pripravená. Organizátorom dokonca vyšlo nádherné počasie, ktoré rovnako dopomohlo k dobrej nálade, ktorú bolo cítiť na celom podujatí. Určite, ak budem mať možnosť, o rok sa opäť vrátim," povedal v cieli súťaže Tomáš Kostka.

Tibor Szabosi;gh7p0988-3.jpg

Druhou súťažou, ktorú slovenský RUFA SPORT absolvoval, bolo záverečné podujatie poľských rally majstrovstiev. Tu mala možnosť posádka Grzegorz Grzyb - Robert Hundla spoločne s vozidlom Ford Fiesta R5 zabojovať ešte o absolútny poľský titul. Žiaľ, túto dvojicu rovnako zradila technika, konkrétne tiež poloos, ktorá sa zlomila už v prvom teste celej súťaže. Po tomto momente sa Grzyb s Hundlom rozhodli ďalej nepokračovať v súťaži Rajd Arlamów 2015 a odstúpiť.

Jacek Żurawski;dsc8675.jpg

„Nemalo význam pokračovať ďalej. Pred nami boli ešte tri rýchlostné skúšky a až potom by sme mali možnosť zlomenú poloos v servisnej zóne vymeniť. Samozrejme jazda bez poloosi by znamenala nielen veľkú časovú stratu, ale aj možnosť ďalšieho poškodenia vozidla, čo sme nechceli riskovať. Tým pádom sme sa bez boja stali v sezóne 2015 druhými vicemajstrami v poľskom šampionáte," vysvetlil Grzegorz Grzyb.

Tibor Szabosi;gh7p4419-2.jpg

Aký bol tento „poloosový" víkend pre manažéra RUFA SPORT Teamu Ľubomíra Klemana ? „Technika patrí jednoznačne k rally. Ak niekedy zaštrajkuje, nič s tým neurobím ani ja, ani naše posádky. Jednoducho to treba brať ako fakt a zmieriť sa s tým. Napriek všetkému som spokojný. Osobne som sa zúčastnil podujatia BOSS Auto Show, kde nás prišlo povzbudiť množstvo obchodných partnerov, ale aj priateľov, či známych, ktorým sme pripravili prekvapenie v podobe vystaveného Audi S1, ktoré vzbudzovalo medzi divákmi nemalý záujem.

Tibor Szabosi;gh7p3447-1.jpg

Okrem fandenia nášmu tímu, sme si s nimi našli čas aj na kus reči a drobné pohostenie v našom boxe, ktoré už neoddeliteľne k Auto Show patrí. Ukázali sme im zázemie nášho tímu, ale aj ako funguje počas súťaže a našli si čas na debatu aj s našou posádkou. Bola to výborne zorganizovaná akcia, ktorá jednoznačne splnila svoj účel a dôstojne sa rozlúčila s rally sezónou 2015 na Slovensku."

Tibor Szabosi;gh7p4651-1.jpg

RUFA SPORT Team, Miro Majláth

loga-eger-rally.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri