Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA SPORT v Prahe na treťom mieste

Monday, 30. 11. 2015 - 20:01, Public relations   

RUFA SPORT v Prahe na treťom mieste

Dvojica posádok RUFA SPORT Teamu na štarte XXI. TipCars Pražský Rallysprint zaujala nielen najlepšou a najnovšou technikou, ale aj jazdeckým výkonom.


Tibor Szabosi;0k4a9171.jpg

„Na Pražský Rallysprint chodí náš RUFA SPORT Team pravidelne a veľmi rád. V minulosti sme tu dosiahli aj veľmi pekné umiestnenia, pričom naše tímové priestory zdobia poháre za druhé a tretie miesto absolútneho poradia na Pražskom Rallysprinte. Každý rok chceme pripraviť aj nejaké prekvapenie pre divákov. V minulosti sme do Prahy doviezli bývalého juniorského majstra sveta Per Gunnara Andersona, v tomto roku zase najnovšiu techniku v podobe Škody Fabia R5 , ale aj Ford Fiesta RS WRC," povedal pred štartom súťaže manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman.

Tibor Szabosi;gh7p5276-1.jpg

Pán Kleman spomínal Škodu Fabia R5, ktorú slovenský tím predstavil v Čechách prvýkrát. Posádku tohto vozidla tvorila v Prahe dvojica Poliakov, pričom za volant Škody Fabia R5 sa posadil slovenský štvornásobný absolútny majster v rally Grzegorz Grzyb a na miesto spolujazdca Daniel Tarapacki. Napriek faktu, že sa na zvezenie v novej technike obaja veľmi tešili, po prejazde štartovou rampou, škodovka zrazu prestala fungovať a tak ju Grzegorz pre technickú poruchu radšej ihneď odstavil.

Tibor Szabosi;gh7p6374-4.jpg

Ford Fiesta RS WRC. Vozidlo, s ktorým sme mali v Prahe možnosť sledovať posádku Tomáš Kostka - Ladislav Kučera fungovalo, na rozdiel od jeho českej kamarátky, absolútne perfektne čo dvojica dokazovala aj na trati Pražského Rallysprintu. Napriek vyhratým štyrom z piatich rýchlostných skúšok, Tomášovi s Ladislavom nakoniec patrilo absolútne konečné tretie miesto. Prečo sa tak stalo vysvetlil jazdec, Tomáš Kostka:

Tibor Szabosi;gh7p5665-2.jpg

„Mali sme našliapnuté na víťazstvo, ale usporiadateľ nám v prvej rýchlostnej skúške zo štartu pustil trochu nezmyselne auto, ktoré nás brzdilo takmer trištvrte kola. Bolo to auto slabšej triedy a bolo veľmi nebezpečné jazdiť za ním, keďže som nevedel, kde a kedy bude brzdiť. Nechcel som poškodiť naše auto a tak som sa ho snažil predbehnúť kde sa dalo. Žiaľ, bezpečne sa mi to podarilo iba v úseku, kde som zároveň minul jeden z prejazdových bodov, za čo sme dostali penalizáciu v objeme tridsať sekúnd. Veľmi ma to mrzí. Snažil som sa túto stratu dohnať, súťaž však bola veľmi krátka a podarilo sa mi vytiahnuť to nakoniec aspoň na tretie miesto."

Tibor Szabosi;gh7p5362-3.jpg

S výsledkom nakoniec bol spokojný aj manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman: „Rally šport je aj o technike, ale aj o šťastí, či nešťastí. V prípade Grzegorza s Danielom zahaprovala technika a nič iné sme s tým nemohli spraviť. V prípade Tomáša s Ladislavom zase ľudský faktor. Tomáš sa snažil všetko ešte dohnať, vyšlo to aspoň na tretie miesto absolútneho poradia, aj keď pri pohľade na dosahované časy bola naša posádka najrýchlejšia v celej Prahe. Vyhrali štyri rýchlostné skúšky z piatich a nebyť tej penalizácie, boli by sme jasnými víťazmi. Ale na keby sa nehrá, realita je tá, že sme aj napriek dobrému výkonu skončili tretí, ako už niekoľkokrát v minulosti."

Tibor Szabosi;0k4a9438.jpg

RUFA SPORT Team, Miro Majláth

loga-eger-rally.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri