Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA Šport v MSR rally s Fordom Fiesta WRC

Wednesday, 25. 03. 2015 - 15:14, Miroslav Majláth   

RUFA Šport v MSR rally s Fordom Fiesta WRC

Štvornásobný slovenský šampión v rally, RUFA Šport Team odštartuje v rámci Rally Eger v nezmenenej zostave. Škodu Fabia S2000 však mení za Ford Fiesta RS WRC.


eger-2015.jpg

Koniec mesiaca marec je už tradične spojený so štartom slovenského rally šampionátu. Po minuloročnej pauze na scénu opäť prichádza Rally Eger. Táto súťaž, konajúca sa v maďarskom meste Eger a jeho blízkom okolí sa tak po ročnej odmlke opäť zaradí do slovenských majstrovstiev, navyše, tak ako sme boli zvyknutí v minulosti, ako otváracia súťaž.

imag2073.jpg

Na štarte už spomínanej rally súťaže samozrejme nemôže chýbať ani štvornásobný absolútny majster Slovenska v rally, RUFA Šport Team s poľskou posádkou Grzegorz Grzyb - Robert Hundla. Pre túto dvojicu bude Rally Eger 2015 zároveň aj prvou súťažou na ktorej si spoločne vyskúšajú ako funguje v ostrých podmienkach špeciál Ford Fiesta RS WRC.

imag2075.jpg

„Predpisy dané Slovenskou asociáciou motoristického športu sa oproti minulému roku zmenili a keďže bol povolený štart všetkých vozidiel špecifikácie WRC, čiže nielen starších modelov, ale aj najnovšie, musel aj slovenský RUFA Šport Team zmeniť techniku. Z rozsiahlej ponuky najnovších vozidiel tejto kategórie ktoré sme mali ponúknuté, sme sa nakoniec, po dlhej a zrelej úvahe, rozhodli pre Ford Fiesta RS WRC s ktorým, ako naši fanúšikovia vedia, máme najbohatšie skúsenosti. Čo sa týka samotnej súťaže v maďarskom meste Eger, mám ju veľmi rád. Atmosféra, ktorá tu vládne je neopakovateľná a kludne by som ju porovnal s atmosférou majstrovstiev sveta. Tak vnímam Rally Eger ja, ktorý súťažné vozidlá sleduje iba ako divák. Viem však, že z pohľadu samotných jazdcov je táto súťaž nesmierne náročná, hlavne z dôvodu dlhých rovín, širokých tratí a z toho vyplývajúcich maximálnych rýchlostí, ktoré tu posádky dosahujú. Trať a podmienky na nej sú však pre všetkých súťažiacich rovnaké a tak sa musia s nimi vysporiadať aj Grzegorz s Robertom. Do Egeru ideme s cieľom bodovať podľa možnosti čo najlepšie, vieme, že tohtoročná sezóna bude veľmi náročná a strata každého bodu môže v konečnom zúčtovaní rozhodovať. Teraz je dôležitý fakt, že partneri RUFA Šport Teamu s nami ostali v spolupráci aj naďalej, za čo im patrí veľká vďaka," vysvetlil manažér RUFA Šport Teamu, Ľubomír Kleman pre úvodným podujatím.

loga-eger-rally.jpg

Raly Eger odštartuje už nadchádzajúci piatok, čiže 27.3.2015 slávnostným predstavení viac ako dvesto súťažiacich na miestnom námestí. Následne, počas soboty a nedele (28. - 29.3.2015) na štartujúcich čaká zdolávanie rate o celkovej dĺžke viac ako 450 kilometrov, v rámci ktorých je už započítaných aj celkovo 14 rýchlostných skúšok, pričom ich spoločná dĺžka prevyšuje 150 kilometrov. To, kto sa stane víťazom tohtoročnej Rally Eger sa dozvieme v nedeľu (29.3.2015) tesne po 15 hodine.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri