Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA Šport si ide do Popradu pre ďalší titul

Thursday, 23. 10. 2014 - 09:44, Miroslav Majláth   

RUFA Šport si ide do Popradu pre ďalší titul

Rovnako ako v posledných rokoch, aj teraz sa o titule absolútneho Majstra Slovenska v rally bude rozhodovať na poslednom podujatí. Tým budú Rallye Tatry, ktoré odštartujú v dňoch 24.- 25.10.2014, číže už počas nadchádzajúceho piatku a soboty v Poprade.


Tibor Szabosi;h7p5650.jpg

Adeptmi na zisk tohtoročného najvyššieho slovenského titulu sú hneď dve súťažné posádky, pričom slovenský RUFA Šport Team, ovládajúci v priebežnom poradí v tomto momente druhé miesto, má k jeho zisku asi najbližšie. „Titul sme mohli potvrdiť už na Rally Košice, ale keďže nám toto podujatie kolidovalo s poľskými majstrovstvami, uprednostnili sme ich. Keďže aj tu Grzegorz bojoval o absolútny titul, nezískal v Košiciach žiadne body. Tým pádom sa naši konkurenti k nám priblížili bodovo. Preto ideme teraz do Popradu, kde veríme, že sa nám, v poradí už štvrtý titul absolútneho majstra Slovenska podarí vybojovať. Myslím, že k dosiahnutiu tohto úspechu máme všetky predpoklady. Oproti konkurencii máme síce slabšiu techniku, ale určite lepšieho jazdca, ktorý počas celej histórie RUFA Šport Teamu každý rok stál medzi trojicou najúspešnejších jazdcov na Slovensku. Ak sa na našu stranu prikloní aj trochu toho povestného športového šťastia, som presvedčený že budeme v Poprade určite sláviť úspech. Navyše máme veľkú možnosť dosiahnuť hetrik v absolútnom poradí, keďže naša posádka bola na najvyššom stupni v sezóne 2012, ale aj 2013 a to je myslím veľká motivácia," rozhovoril sa úvodom manažér RUFA Šport Teamu, Ľubomír Kleman.

Tibor Szabosi;h7p7813-1.jpg

Na štart Rallye Tatry sa postaví RUFA Šport Team s osvedčenou posádkou Grzegorz Grzyb - Robert Hundla. Fanúšikovia automobilových súťaží na Slovensku azda očakávali, že príde k zmene vozidla, to však nehrozí a Grzegorz s Robertom usadnú aj v rámci posledného kola slovenských majstrovstiev do vozidla Škoda Fabia S2000. Viac nám o tom povedal jazdec, Grzegorz Grzyb: „Pohrávali sme sa s myšlienkou odštartovať s vozidlom Ford Fiesta R5, ktoré máme rovnako k dispozícii, ale nakoniec sme sa rozhodli pre škodovku. Dôvod je jednoduchý. S týmto vozidlom sme absolvovali všetky doterajšie podujatia, škodovka nás nikdy nesklamala a na všetkých podujatiach sme mali navrch proti konkurencii. Verím tomu, že tak bude aj v Poprade, kde ideme jednoznačne bojovať o titul absolútnych majstrov."

Tibor Szabosi;h7p6773.jpg

Organizátor pre všetkých súťažiacich na tohtoročnej Rallye Tatry pripravil jednodňovú súťaž, ktorá však odštartuje trochu netradične už v piatok večer mestským okruhom v Poprade. Po tomto krátkom rozbehu súťažné vozidlá posádky odstavia svoje vozidlá na noc do uzavretého parkoviska, z ktorého ich vyzdvihnú opäť ráno v sobotu, aby s nimi absolvovali v rámci sobotného súťažného dňa celkovo šesť meraných úsekov. Až po nich bude jasná odpoveď na otázku, kto sa stane v tomto roku absolútnym Majstrom Slovenska v rally.

Tibor Szabosi;h7p5260-1.jpg

„Na Rallye Tatry ideme jednoznačne s cieľom získať titul absolútnych majstrov Slovenska. Sme dobre naladení, ešte absolvujeme pred súťažou krátky test, ale myslím, že sme urobili všetko preto, aby technika vydržala a vieme, že máme ako som už spomínal oproti konkurencii určite navrch. Je síce pravda, že náš konkurent štartuje na podstatne silnejšom vozidle špecifikácie WRC, no na každej doterajšej rally súťaži ho až doposiaľ naša posádka jednoznačne a bez problémov vždy pobila. Grzegorz s Robertom sú určite jazdecky na tom podstatne lepšie ako naši konkurenti a nielen oni, veď mnoho ďalších vynikajúcich jazdcov bojovalo tento rok s nie celkom funkčnou technikou, či inými problémami. Keby to tak nebolo, naša najbližšia konkurencia by to nemala také ľahké. Všetci dobre vieme, že rally je mnohokrát veľmi nevyspitateľné. Verím v náš jednoznačný úspech, vyradiť z bojov by nás mohla iba jazdecká chyba, alebo technická porucha. Verím však, že všetky poruchy a chyby, ale aj defekty sa nám budú vyhýbať a sezónu ukončíme presne podľa plánu a štvrtý titul absolútnych majstrov Slovenska v rally po rokoch 2006, 2012 a 2013 ostane opäť v našom, slovenskom RUFA Šport Teame," doplnil Ľubomír Kleman, manažér RUFA Šport Teamu.

loga-rufa-2014-1.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri