Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

RUFA SPORT s Tempestinim a Grzybom dvakrát tretí

Tuesday, 20. 10. 2015 - 12:02, Public relations   

RUFA SPORT s Tempestinim a Grzybom dvakrát tretí

Slovenský RUFA SPORT Team sa počas uplynulého víkendu predstavil na dvoch podujatiach naraz. Výsledkom boli dve tretie miesta absolútneho poradia na Rally Vsetín a Rajd Dolnoślaski.

Ako prvá odštartovala súťaž pod názvom Říha Group - Partr Rally Vsetín. Tu sa na štart proti nesmierne silnej konkurencii postavil slovenský RUFA SPORT Team s dvojicou, ktorá jazdí majstrovstvá sveta JWRC, mladým ambicióznym Simone Tempestini a jeho spolujazdcom Dorin Pulpea a vozidlom Ford Fiesta RS WRC.

Zdeněk Weiser;vsetin-zw-2015-078.jpg

Napriek faktu, že táto dvojica práve vo Vsetíne odštartovala s vozidlom špecifikácie WRC prvýkrát vo svojej pretekárskej kariére, už od začiatku sa zaradila medzi najrýchlejších. Počas celej súťaže navyše Simone s Dorinom zrýchľovali, čoho výsledkom bolo nielen víťazstvo v predposlednej rýchlostnej skúške, ale aj tretie miesto absolútneho poradia v cieli súťaže.

Zdeněk Weiser;vsetin-zw-2015-340.jpg

„Bola to moja prvá skúsenosť s vozidlom špecifikácie WRC. Za možnosť odštartovať s týmto vozidlom, som vďačný slovenskému RUFA SPORT Teamu. Bolo to splnenie jedného z mojich snov. Napriek ťažkým podmienkam, ktoré na Rally Vsetín panovali, musím povedať, že som spokojný. Počas celej súťaže sme sa snažili nájsť správne rytmus a nastavenie vozidla, čo sa nám do poslednej sekcie aj podarilo. Každým kilometrom som si s autom viac a viac rozumel. Bolo to super, rád sa niekedy ešte vrátim," povedal po prejazde cieľom Simone Tempestini.

Jacek Żurawski;nik9657.jpg

Druhou súťažou, ktorú RUFA SPORT Team počas víkendu absolvoval, bolo predposledné kolo poľských rally majstrovstiev. To sa konalo na súťaži 49. Rajd Dolnoślaski a na jeho štart sa postavila stabilná posádka RUFA SPORT Teamu, Grzegorz Grzyb a Robert Hundla spoločne s vozidlom Ford Fiesta R5. Počas celej súťaže Grzybovi s Hundlom v jednotlivých rýchlostných skúškach patrilo druhé až štvrté miesto, navyše v poslednom teste, ktorým bola Power Stage vyhrali. Za tento výkon im v cieli patrilo v absolútnom poradí konečné tretie miesto.

Jacek Żurawski;nik9685.jpg

„S výkonom našich posádok som spokojný. Či už to bol Grzegorz s Robertom, ktorí majú stále možnosť stále získať poľský absolútny titul v sezóne 2015. O všetkom sa však rozhodne na poslednej rally súťaži, ktorá sa uskutoční v novembri. Chcel by som poďakovať Simonemu s Dorinom, ktorí odviedli výborný výkon vo veľmi silnej česko-slovenskej konkurencii a dosahovanými časmi v jednotlivých testoch dokazovali, že sú konkurencie schopní. Za to im jednoznačne patrí poďakovanie. Samozrejme by som rád poďakoval aj mechanikom Keane Motorsport a Wevers Sportu za prípravu oboch súťažných vozidiel a partnerom za podporu nášho RUFA SPORT Teamu. Bol to pekný víkend," ukončil rozprávanie manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman.

loga-eger-rally.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri