Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

RUFA MOTOR-SPORT a Grzyb cieľ FIA ERC Rally Islas Canarias nevideli

Monday, 16. 05. 2022 - 18:09, Miroslav Majláth   

RUFA MOTOR-SPORT a Grzyb cieľ FIA ERC Rally Islas Canarias nevideli

Vystúpenie slovenského RUFA MOTOR-SPORT Teamu s posádkou Grzegorz Grzyb – Kamil Kozdroń v rámci FIA ERC Rally Islas Canarias nebolo zlé, žiaľ skončilo predčasne.

 

RUFA MOTOR-SPORT Team

Aj v profesionálnom rally tíme sa striedajú lepšie, ale aj horšie dni. V prípade slovenského RUFA MOTOR-SPORT Teamu, ktorý sa spoločne s maďarským TOPP CARS Teamom a poľskou posádkou Grzegorz Grzyb – Kamil Kozdroń predstavila v rámci seriálu FIA European Rally Championship na kanárskych ostrovoch, sa oba dva prípady naplnili do bodky.

RUFA MOTOR-SPORT Team

V prípade Rally Islas Canarias 2022 štart, ako aj úvodná etapa vychádzali výborne. Posádka slovenského RUFA MOTOR-SPORT Teamu dojazdila do cieľa prvej etapy  na šiestom mieste celkového poradia z čoho mal veľkú radosť aj jazdec Grzegorz Grzyb.

RUFA MOTOR-SPORT Team

„Spočiatku to dosť šmýkalo, ale pribúdajúcimi kilometrami sa to zlepšovalo. Išlo sa nám dobre, túto rally mám rád, zúčastňujem sa jej už po tretíkrát. Dúfam, že aj zajtra v druhej etape sa nám bude dariť a dojazdíme na solídnom mieste,“ zhodnotil po siedmych rýchlostných skúškach v cieli prvej etapy Grzegorz Grzyb.

RUFA MOTOR-SPORT Team

V druhej etape všetkých zúčastnených čakala ďalšia porcia šiestich rýchlostných skúšok. Už prvá z nich bola poriadne dlhá, pričom merala takmer dvadsaťsedem a pol kilometra. V nej patrilo Grzybovi s Kozdrońom dvanáste miesto celkového poradia, ktoré ich po ôsmom teste posunulo o pár desatín sekúnd smerom dolu, na deviate miesto absolútneho poradia..

RUFA MOTOR-SPORT Team

„Bola to veľmi dlhá rýchlostná skúška. Už dlho som takúto dlhú nejazdil. Dosť sa mi prehrievali pneumatiky a šmýkalo to, ale dali sme to, stále sme v hre a to je dôležité,“ povedal Grzyb po úvodnom teste druhej etapy.

RUFA MOTOR-SPORT Team

V nasledujúcej rýchlostnej skúške hneď po štarte, v prvej zákrute však už pneumatiky Grzyba neudržali, pričom po šmyku trafil zadkom Škody Fabia Rally2 EVO betónový obrubník. Ten ich nakopol a posádka aj s vozidlom išla cez strechu. Našťastie pre Grzegorza a Kamila bez akýchkoľvek zranení. Na vozidle rovnako nebolo veľa poškodení, žiaľ odnieslo po poškodení zadného kolesa a tlmičov prišlo predčasné odstúpenie.

RUFA MOTOR-SPORT Team

„Žiaľ, aj takéto vedia byť rally súťaže. Napriek odstúpeniu si myslím, že sme na kanároch nezanechali zlý dojem. V rámci prvej etapy sa našej posádke darilo. Patrilo nám absolútne šieste miesto. V druhej to nevyšlo, čo trochu mrzí, ale treba sa s tým vyrovnať. Moja vďaka patrí všetkým partnerom, ktorí nám pomáhajú. Verím tomu, že na Rally Tatry to bude lepšie,“ doplnil manažér RUFA MOTO-SPORT Teamu.

RUFA MOTOR-SPORT Team

Ako už manažér tímu povedal, teraz na RUFA MOTOR-SPORT Team čaká domáce podujatie v Poprade. To sa bude konať koncom mesiaca máj.

RUFA MOTOR-SPORT Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri