Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

RUFA a Grzyb tretí v rámci Setkání mistrů

Tuesday, 24. 11. 2015 - 08:01, Public relations   

RUFA a Grzyb tretí v rámci Setkání mistrů

Slovenský RUFA SPORT Team spoločne s Grzegorzom Grzybom a Fordom Fiesta R5 dojazdil na absolútnom treťom mieste tradičného XIV.

Global Assistance Setkání mistrů v Sosnovej.

Václav Fiala;img-4309-8.jpg

Voda, blato, ale aj prvý snehový poprašok urobil z tradičného Setkání mistrů v Sosnovej nielen zaujímavú, ale aj náročnú súťaž. Tá odštartovala už v sobotu (21.11.2015) voľnými tréningami, pri ktorých slovenský absolútny štvornásobný rally majster na sedadle spolujazdca povozil množstvo kamarátov, známych, ale aj tímových partnerov.

img-1534.jpg

Po tomto zohriatí Fordu Fiesta R5 sa v nedeľu ráno (22.11.2015) prebudila trať sosnovskej arény zabielená prvým tohtoročným snehom. Na súťažiacich čakali postupne rozjazdy, ktoré zároveň, podľa dosiahnutých časov posúvali súťažiacich bližšie k finále. V ňom, rovnako ako v samotných rozjazdách štartovali naraz dvojice jazdcov bojujúcich proti sebe. Grzegorz Grzyb bojoval v rozjazdách s českými rally jazdcami, Antonínom Tlusťákom, Janom Černým, ale Václavom Pechom, pričom nad všetkými vyhral.

Václav Fiala;img-4862-3.jpg

Rýchlejší ako Grzyb bol až do poslednej rozjazdy iba špeciálny hosť podujatia, svetový šampión z roku 1978 Markku Alén, jazdiaci na výkonnejšom vozidle špecifikácie WRC. Posledná rozjazda však priniesla zvrat, keď neskorší víťaz podujatia, Václav Pech pokoril najrýchlejší čas a jazdca RUFA SPORT Teamu odsunul na tretie miesto absolútneho poradia. Ak sa Grzyb chcel postaviť na jeden z prvých dvoch stupienkov na pódiu, musel vyhrať B finále. V ňom sa stretol v priamom súboji s už spomínaným bývalým majstrom sveta Markku Alénom a ten bol o sedem desatín rýchlejší. Pre RUFA SPORT Team a jeho jazdca tak v absolútnom poradí ostalo nakoniec konečné tretie miesto v rámci podujatia XIV. Global Assistance Setkání mistrů.

Václav Fiala;img-5028-7.jpg

„Sosnová ani tento rok, rovnako ako v minulosti nesklamala. V našom servisnom zázemí nás navštívilo množstvo kamarátov, zástupcov médií ale aj partnerov, nášho RUFA SPORT Teamu. Grzegorz sa snažil väčšine z nich počas soboty a nedele ukázať, ako vyzerajú rally súťaže priamo z cockiptu Fordu Fiesta R5. Som rád, že nás všetci navštívili, za čo im chcem aj touto formou poďakovať. Pred nami je v tohtoročnej sezóne ešte niekoľko podujatí, Pražský Rallysprint, ale aj Mikuláš Rally v Slušoviciach a záverom sezóny chystáme aj tlačovú konferenciu v Kart 1 Aréne v Bratislave," povedal po Setkání mistrů manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman.

img-1545.jpg

RUFA SPORT Team, Miro Majláth

loga-eger-rally.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri