Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Rozpálený grécky „smrťák“ ničí brzdy aj pneumatiky

Saturday, 03. 06. 2017 - 18:08, Ľuboš Kašický   

Rozpálený grécky „smrťák“ ničí brzdy aj pneumatiky

Po prvej etape Rally Akropolis v čele Al-Attiyah. Gryazinovi zhorelo auto, Kajetanowicz mal dva defekty a Grzyb je zatiaľ šiesty.


Nečakane dramaticky sa skončila úvodná etapa slávnej Rally Akropolis, keď lídrovi priebežného poradia zhorelo auto na prejazde k poslednej rýchlostnej skúške! „Nechápem, čo sa stalo," snažil sa vysvetliť situáciu Litovčan Nikolaj Gryazin. „Išli sme normálnym tempom, keď nám v zákrute skĺzol zadok a auto začalo horieť. Plamene okamžite zachvátili celé auto. Možno palivová nádrž. Skúsili sme to uhasiť, ale bolo to nad naše sily. Ďakujem všetkým, ktorí nám prišli na pomoc. Urobili sme maximum, čo sa dalo."

acc13.jpg

Situácia je pre mladého Rusa o to smutnejšia, že súťaž viedol od štartu a do cieľa prvej etapy mu chýbalo 12,5 kilometra záverečnej rýchlostnej skúšky. Nešťastie Litovčana pomohlo k šťastiu Katarčana, ktorý celý čas striehol na svoju príležitosť z druhého miesta. Takto si to však nepredstavoval. „Sorry Nikolaj," poľutoval skúsený Al-Attiyah kolegu v zbrani. „Zničili sme dve sady pneumatík. Jednu v prvej sekcii a teraz aj druhú. Navyše sme sa trápili s horúčavou a brzdami. Boli sme však rýchlejší, ako dopoludnia a prekvapivo sme vo vedení."

acc02.jpg

K vedeniu Al-Attiyahovi pomohol aj Kajto Kajetanowicz, ktorý mal dnes dva defekty. Prvý hneď v úvodnej ereske a druhý na RS5. Dohnať stratu bolo dnes nad Poliakove sily a etapu končí na treťom mieste. „Toto je „smrťák" na brzdy a pneumatiky," posťažoval si Kajto v cieli. „Všetko je úplne rozpálené. Jazdu si však užívame a zajtra ešte viac zatlačím." Na prvého Katarčana však Poliak stráca pol minúty a dvadsať sekúnd na Portugalca Magalhaesa, ktorý si drží druhú priečku.

acc03.jpg

Veľmi pekne ide posádka bratislavského tímu Rufa Sport, Grzegorz Grzyb a Jakub Wrobel, ktorí v závere poskočili už na šieste miesto. Ani im sa nevyhol defekt a starosti s rozpáleným Gréckom. „Mali sme problémy s brzdami, no myslím, že to mali asi všetci," konštatuje Grzegorz v cieli prvej etapy. „Snažíme sa jazdiť čisto a dolu kopcom sme veľmi opatrní. Eresky sú tu však pekne a užívame si to."

acc08.jpg

V rozpálenom Grécku štartujú prevažne domáce grécke, turecké a cyperské posádky, ktoré však na špičku nestačia. Škoda, že chýba zranený Rus Lukyanuk, no ten sa ešte niekoľko mesiacov bude doliečovať zo zlomenín, ktoré utrpel nedávno pri testovaní v Rusku a Kajetanowicz má šancu postaviť základ obhajobe titulu.

e06.jpg

Zajtra končí Akropolis druhou etapou. Začíname o ôsmej nášho času a víťaza budeme poznať medzi 14-tou a 15-tou hodinou nášho času. Autosportfoto.sk bude samozrejme znova pritom.

leg1-results-1.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri