Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rozhovor s Mariom Csentem pred štartom sezóny MSR 2017

Tuesday, 07. 02. 2017 - 09:41, Ľuboš Kašický   

Rozhovor s Mariom Csentem pred štartom sezóny MSR 2017

Obľúbený a vždy zhovorčivý sympaťák z Komárna tento rok štartovať v MSR neplánuje. Sústredí sa na pozíciu šéfa tímu Subaru Komárno. Prečo?

Komárno, 6.februára 2017 - Za štrnásť rokov na našej rely scéne je Mario Csente už jej neodmysliteľnou súčasťou. Na prvom podujatí sezóny 2017, víkendovej Dobšinskej zime, však za volantom súťažného vozidla Subaru Komárno Rally Teamu nesedel už Mario Csente, ale celkom nová posádka Tomáš Minarovič a Ondřej Krajča. Ako k tomu došlo?

Tibor Szabosi;c30i7270-2.jpg

„Dlho som to zvažoval, no kvôli mojej pracovnej zaneprázdnenosti som nakoniec dospel k rozhodnutiu, že v tejto sezóne v majstrovstvách Slovenska štartovať nebudem. Miesto v tíme som ponúkol mladému talentovanému pilotovi, ktorý by mohol svojimi výsledkami podporiť tento šport v našom regióne a dohodli sme sa s Tomášom Minarovičom. V tíme Subaru Komárno odjazdí celú sezónu 2017 v rámci ktorej bude štartovať na všetkých súťažiach MSR, prípadne odštartujeme aj v niektorých súťažiach v Čechách, ako napríklad na Barumke v Zlíne."

Tibor Szabosi;c30i6363-3.jpg

Prečo práve Tomáš Minarovič?
„Hľadal som niekoho od nás. Chcel som človeka zo západného Slovenska, najlepšie z Komárna, aby sme takto mohli pomôcť tomuto športu aj v tejto časti Slovenska, keďže väčšina relistov je z východu. Tomáš je od Topoľčian, čo je relatívne blízko a navyše má už skúsenosti s pretekaním v rallykrose. Tak sme sa dohodli, že to skúsime."

S akou technikou bude Subaru Komárno štartovať v tomto roku?
„Žiaľ, značka Subaru nemá R5-ku a keďže my predávame vozidlá tejto značky, tak nemôžeme jazdiť na inom aute. Tomáš bude štartovať na mojom staršom aute Subaru N15."

Endre Dudás;duen-szilveszterrallye2016-1370.jpg

A ako to vyzerá na sedadle spolujazdca?
„Navigátorom Tomáša Minaroviča bude Petr Těšínský. Na prvej súťaži roka, ktorú Tomáš absolvoval v Dobšinej však na sedadle spolujazdca sedel ešte Ondřej Krajča, pretože Peter sa už sľúbil Tiborovi Cserhalmimu. Takže okrem Dobšinej a Rožňavy, kedy bude Peter jazdiť „Európu", celý zvyšok sezóny bude za tím Subaru Komárno súťažiť posádka Minarovič - Těšínský."

Nedá mi neopýtať sa na záver. Uvidíme Maria Csenteho ešte za volantom v tejto sezóne?
„No neviem, či vydržím bez pretekania. S tým, ako sa blíži sezóna to vo mne už vrie, no zatiaľ mi pracovné povinnosti nedovoľujú plne sa koncentrovať na pretekanie. Napriek tomu však koketujem s myšlienkou pilotovať aspoň nulkové vozidlo. Tak snáď sa aspoň takto zveziem na svojom starom aute."

Mario, ďakujem za rozhovor a želám úspešnú sezónu 2017.

Ľuboš Kašický

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri