Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rozhovor s jazdcami KL Racing Teamu - II.časť

Monday, 14. 05. 2012 - 20:31, Miroslav Majláth   

Rozhovor s jazdcami KL Racing Teamu - II.časť

Považskobystričan Tomáš Kukučka sa vo svete profesionálneho automobilového športu objavil v minuloročnej sezóne v rámci seriálu pretekov automobilov do vrchu. Sem vstúpil pokorne a viac menej potichu, bez akýchkoľvek zbytočných rečí, či výrokov. Pozornému oku diváka však určite nemohol uniknúť jeho stúpajúci výkon a neustále zrýchľovanie.  Po úspešnom vstupe do sveta motoristického športu urobil v tomto roku ďalší krok vpred. Tým krokom bol vstup do rally a práve o tom sme sa dnes s ním pozhovárali.

Tibor Szabosi;co8c5000-5.jpg

Tomáš, Ty si sa prvýkrát na pretekárskej trati objavil v minuloročnej sezóne, v rámci pretekov automobilov do vrchu. Kedy prišla prvá myšlienka urobiť tento krok ?

„S priateľom a zároveň aj kolegom Vlastom Majerčákom sme sa o pretekoch automobilov bavili už pred niekoľkými rokmi. Vždy to však bolo z mojej strany iba v akejsi teoretickej rovine. Postupne však prichádzala túžba vyskúšať si to na vlastnej koži a zrazu tá túžba dozrela. Najskôr to bolo na amatérskej úrovni v rámci vytrvalostných pretekov na okruhu, v minulom roku už prišiel prestup do majstrovského seriálu. Samozrejme všetko toto sa dialo za veľkej podpory Vlasta a jeho priateľov z motoristického športu."

Tibor Szabosi;co8c2430-4.jpg

Ako si prežíval svoje prvé preteky ?

„Asi rovnako ako každý nováčik. Samozrejme mal som za sebou niekoľko testovaní a školení o tom, akú stopu voliť, kde, kedy a ako brzdiť a podobne. To však nebolo nič proti tomu, čo som prežíval pri prvom ostrom štarte. Mám dojem, že v tom momente som bol od nervozity absolútne odkrvený."

Tibor Szabosi;co8c2933-4.jpg

S akým vozidlom si prvýkrát štartoval ?

„Bolo to s Mitsubishi Lancer EVO VI zapožičané od Tomáša Ondreja, ktorý mi pomohol nielen s autom, ale aj s teoretickým a praktickým školením. Rád by som sa mu aj touto cestou opätovne poďakoval."

Lukasz Krzeminski;img-4001-3.jpg

Po anabáze v pretekoch automobilov do vrchu si tento rok v rámci úvodného podujatia slovenského seriálu DMACK Tyres Rally rovnými nohami skočil do automobilových súťaží.

„Rally to bol môj dávny sen a musím povedať, že sa naň naozaj oplatilo čakať. Je to niečo úplne iné ako preteky automobilov do vrchu. Aj keď sa hovorí, že vlastne kopec je v podstate iba jedna rýchlostná skúška, rally je predsa len niečo úplne iné. A nie je to iba o tom, že v aute sedíme dvaja. Je to vzrušujúce, ale aj poriadne namáhavé. Jazda v lese je niečo úplne iné, ako jazda do vrchu, kde sa jazdí po normálnej, vyzametanej ceste, lemovanej zvodidlami. Proste rally je niečo fantastické."

Tibor Szabosi;co8c4695-5.jpg

Zároveň so vstupom do rally si sa stal aj členom Žilinského KL Racing Teamu. Okrem toho jazdíš na novopostavenom Mitsubishi Lancer EVO IX, s jedným z najskúsenejších spolujazdcov na Slovensku, Marekom Podobníkom. Nie je toho zrazu na Teba akosi priveľa ?

„Som rád, že sme sa s KL Racing Teamom dohodli na spolupráci a rád by som im za dôveru poďakoval. Verím tomu, že nám to spolu dlho vydrží a táto spolupráca bude pre obe strany úspešná. Čo sa týka auta, je naozaj novo postavené, za čo patrí veľká vďaka Tomášovi Ondrejovi a jeho mechanikom zo Srnka motorsport, ktorým sa ho podarilo naladiť naozaj špičkovo. Je síce pravda, že toto auto ja ešte nevyužívam úplne na doraz. Mám v aute vedľa seba špičkového spolujazdca, Mareka Podobníka pre ktorého som už dvadsiaty jazdec v jeho pretekárskej kariére. Marek presne vie, kedy ma pribrzdiť, ale aj to kedy mám na viac a treba ma popohnať. Je však pravda aj to, že sa mám ešte veľa čo učiť a určite mojim jediným cieľom v rámci tohtoročnej sezóny bude pravidelne dochádzať do cieľa a absolvovať čo možno najviac ostrých kilometrov."

Tibor Szabosi;co8c5003-7.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri