Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Rosberg vracia úder! Vyhráva pole v Nemecku

Saturday, 30. 07. 2016 - 16:00, Ľuboš Kašický   

Rosberg vracia úder! Vyhráva pole v Nemecku

Na poslednej GP Nemecka pred dvoma rokmi vyhral Nico Rosberg pole a následne aj preteky. Podarí sa mu to aj teraz?

Z Hungaroringu odchádzal Nemec sklamaný z toho, že stratil vedenie v priebežnom poradí, no odhodlaný vrátiť sa v Nemecku znova do čela šampionátu. Prvý úspešným predpokladom bolo vyhrať kvalifikáciu, čo sa mu dnes aj podarilo.

qdri.jpg

V ideálnych podmienka na suchej trati a teplotách asfaltu okolo 40°C (vzduch cca 25°C) ukázal Nico lepšiu prípravu v nastavení auta, keď vyjazdil najrýchlejší čas doterajšieho víkendu. V prvom ostrom kole sa síce objavili problémy s elektronikou, no Nemec nestratil nervy a o kolo neskôr vyjazdil prvé miesto na štarte zajtrajších pretekov.

q-nico-pole.jpg

To však už bol na trati aj Lewis Hamilton, ktorý sa s tým nemienil zmieriť. V prvom sektore zajazdil purpurový čas a bol na najlepšej ceste Rosberga o pole pripraviť. Potom však vchádzal do šiestej zákruty príliš rýchlo, prebrzdil a stratil dôležitú desatinu sekundy, ktorá ho v súčte stále pole position.

qkimi.jpg

Podobne ako v Maďarsku, aj teraz sa do druhého radu postavia obidva redbully v poradí Ricciardo a Verstappen. V treťom rade budú stáť monoposty tímu Ferrari v poradí Raikkonen a Vettel.

q3res.jpg

Piloti Mercedesu dnes ušetrili v Q1 jednu sadu supersoftov, keď všetci ostatní z prvej desiatky použili len mäkšie supsersofty. Zajtra očakávame polooblačno, no suché preteky a tak to môže byť malá výhoda. Uvidíme. Každopádne môžeme očakávať ďalší súboj na ostrie noža medzi dvoma striebornými kohútmi. Ako to dopadne uvidíme od 14.00 nášho času.

Výsledky kvalifikácie GP Nemecka:
1. Rosberg (mercedes), 2. Hamilton (mercedes), 3. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 4. Verstappen (redbull-TAG heuer), 5. Raikkonen (ferrari), 6. Vettel (ferrari), 7. Hulkenberg (force india-mercedes), 8. Bottas (williams-mercedes), 9. Perez (force india-mercedes), 10. Massa (williams-mercedes),...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri