Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Rosberg menil motor a Hamilton sa sťažuje na vibrácie

Saturday, 22. 10. 2016 - 09:46, Ľuboš Kašický   

Rosberg menil motor a Hamilton sa sťažuje na vibrácie

Večer nášho času sa išli voľné tréningy na nedeľňajšiu veľkú cenu USA v texaskom Austine.

Podľa očakávania boli znova najrýchlejšie mercedesy. Dopoludnia Hamilton pred Rosbergom a popoludní sa poradie otočilo, no do sendviča sa natlačil Ricciardo. Hamilton sa pritom sťažoval na vibrácie, keď obul medium. Mäkšie softy pravdepodobne šetrí na preteky. A dôvod je celkom jasný.

up2.jpg

Pirelli priviezlo do Austinu supersofty, soft a medium. Podľa správy pneu spoločnosti to však vyzerá, že rozdiel medzi sopersoftami a softami je viac ako sekundu, a ďalšia sekunda je medzi softami a medium. Supersofty majú ale oveľa kratšiu životnosť a v pretekoch ich pravdepodobne uvidíme iba krátko v úvodných stintoch po tom, čo splnia svoje poslanie v kvalifikácii. Z hľadiska stratégie bude teda Austin svedkom ďalšej šachovej partie, ktorá môže byť pre divákov veľmi zaujímavá. A to aj bez dažďa.

up5.jpg

Zaujímavé však je, že Nico Rosberg pred víkendom montoval nový motor, nové turbo aj nové generátory energie (MGU-H a MGU-K). Hamilton už svoje nové komponenty spotreboval a musí (ak nechce penalizáciu) vystačiť s použitými až do konca sezóny. Bude to na okruhu v Austine hendikep?

up7.jpg

V Mercedese bude zaujímavé sledovať aj to, ako sa vysporiadajú s náročným štartom. Na Austine sa do prvej zákruty veľmi prudko stúpa a ak sa nejakému striebornému šípu štart zasa nepodarí, tak sa pekne prepadne dozadu. Na druhej strane na tejto trati sa dá celkom dobre predbiehať a tak by to znamenalo slušnú naháňačku.

up1.jpg

V peknom svete sa ukazujú časy redbullov, ktoré na mäkkých gumách jazdia celkom konkurencieschopné časy. Ferrari vyzerá, že je v útlme, no zabúdať na neho nemôžeme. Vettel všetkých presviedča, že v nedeľu bude na trati celkom iné ferrari, ako bolo v piatok. No len aby.

fp2-results-4.jpg

Každopádne zaujímavé to môže byť už v dnešnej kvalifikácii. Tá sa začína o 20.00 nášho času. Napokon pozrite si aký veľký je časový posun.

casovy-posun.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri