Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rošády v továrenskom Citroëne

Wednesday, 12. 07. 2017 - 17:17, Ľuboš Kašický   

Rošády v továrenskom Citroëne

„Museli sme niečo urobiť," tvrdí Yves Matton, ktorý nielen „šéruje" pilotov, ale najnovšie vymenil aj technického riaditeľa.


Konečne v Poľsku došli do cieľa všetky tri citroëny a vedenie Citroën Racing si vydýchlo v nádeji, že zastavili dekadenciu posledných súťaží. „Nie je to prvýkrát, čo sa niečo také deje v tíme WRC," obhajuje sa šéf tímu Yves Matton. „Dnes nikto nevie s istotou povedať, či to je správne, alebo nie. Ale my sme museli konať. Nemohli sme neurobiť nič. Stojím si za tým a preberám plnú zodpovednosť."

Copyright manufacturer;2017009028al.jpg

Podľa najnovších informácií už v Citroëne vedia, kto bude štartovať v nasledujúcich súťažiach. Demoralizovaný Kris Meeke dostal voľno na poľskej rely, no do kokpitu sa vracia už v nadchádzajúcej fínskej rely koncom júla. Spolu s ním za Citroën nastúpia aj Craig Breen a Khalid Al Qassimi. O tri týždne neskôr v Nemecku potom vedľa Meeka a Breena znova nastúpi na asfalt Andreas Mikkelsen. Nádejný Stephane Lefebvre si tentoraz bude musieť počkať až do októbrovej španielskej rely. Nudiť sa však nebude, lebo dostal na starosť testovanie.

Copyright manufacturer;gm201709393.jpg

Vedľa rošád v kokpite sa Matton rozhodol privolať naspäť do pozície technického riaditeľa Christopha Bessa, ktorý pomohol Citroënu k úspechom vo WRC s C4-kou, DS3-kou a vo WTCC aj s C-Elysée. Už po roku tak na tejto pozícii končí Laurent Fregosi.

Copyright manufacturer;2017009234n.jpg

„Našou prioritou je teraz rok 2018," priznáva stratenú sezónu Yves Matton. „Pracujeme už na vývoji auta pre nasledujúcu sezónu. To však neznamená, že sa nepokúsime ešte o víťazstvo v niektorej z tohtoročných súťaží."

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri