Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Robert Kubica nesklamal

Wednesday, 02. 08. 2017 - 20:08, Ľuboš Kašický   

Robert Kubica nesklamal

Počas druhého dňa testov na Hungaroringu pútal najviac pozornosti návrat Poliaka Kubicu do kokpitu monopostu F1. Za najrýchlejším Vettelom zaostal iba o 1,4 sekundy!

 

Tesne pred osemnástou hodinou podvečer skončili dnes dvojdňové testy F1 na Hungaroringu po tretej červenej vlajke za sebou. Nič vážne sa síce nestalo, ale vedenie okruhu sa už na posledných päť minút rozhodlo testy nereštartovať.

Z oficiálnych pilotov dnes na trať vyšli iba piloti tímov Ferrari a Toro Rosso. Zvyšné tímy využili testovacích pilotov. Najrýchlejší čas zajazdil už dopoludnia Sebastian Vettel na ferrari, ktorý odkrúžil za dve hodiny štyridsať kôl a potom sa nechal vymeniť Kimi Räikkonenom. Fín pridal šesťdesiat kôl a zajazdil tretí najrýchlejší čas dnešného dňa.

tfe02.jpg

Za Toro Rosso sa dnes vozili Sainz aj Kvyat, ktorých časy sa pohybovali približne dve sekundy za Vettelom. Ale pre nich dnes časy podstatné neboli. Tie sa snažili zajazdiť piloti, ktorí dostali mimoriadnu príležitosť ukázať sa v kokpite F1. Medzi nimi aj ostro sledovaný Robert Kubica, ktorý sa do aktuálneho monopostu F1 vrátil po viac, ako šiestich rokoch.

tre03.jpg

Poliak odjazdil 142 kôl, čo je dvojnásobná vzdialenosť veľkej ceny Maďarska a jeho najlepší čas mal iba o 1,448 sekundy horšiu hodnotu, než dnes vykrúžil Vettel. Pri premiére s autom súčasnej generácie je to pre Poliaka vynikajúci výsledok a teraz bude môcť tím Renault porovnávať časy Hulkeberga, Palmera aj Kubicu. Aký to bude mať vplyv na jazdeckú zostavu nasledujúcej sezóny, to sa dozvieme o pár mesiacov.

tre01.jpg

„Bol to fantastický pocit jazdiť dnes na RS17-ke," vyznal sa Kubica. „Ďakujem fanúšikom, ktorí ma tu dnes prišli podporiť. Bolo krásne ich vidieť." V hľadisku, kde sa dnes zišlo asi 3500 fanúšikov bola rozhodne väčšina fanúšikmi navrátivšieho sa Kubicu.

tre06.jpg

„Dnešné testy mi dali odpoveď na veľa otázok," pokračuje Poliak. „Veľa som sa naučil o najnovšej generácii vozidiel a pochopil rozdiely medzi autami mojej doby a týmito autami. Ďakujem za to tímu Renault, ktorý mi tieto testy umožnil."

tre05.jpg

Dnešné testy tak uzatvorili verejné aktivity tímov F1, ktoré čaká minimálna dvojtýždňová dovolenka predtým, že sa znova začnú pripravovať na veľkú cenu Belgicka, ktorá je na programe o necelá štyri týždne. Akurát tím Ferrari absolvuje ešte zajtrajšie testy pre Pirelli, ktoré sa budú konať v Barcelone a za volantom bude Antonio Giovinazzi.

res-test-day2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri