Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia v Taliansku na Európe celkovo 26.

Tuesday, 17. 05. 2016 - 14:31, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia v Taliansku na Európe celkovo 26.

V Taliansku na trati pri dedinke Pietramurata neďaleko mesta Arco v provincii Trento sa v nádhernej prírodnej scenérii tento víkend 14.-15. mája konali ďalšie preteky Majstrovstiev sveta v motokrose MXGP a MX2. Popri týchto pretekoch sa konali aj preteky Majstrovstiev Európy v triedach EMX125 a EMX250. V tej vyššej sa po zraneniach na nemeckom ADAC a českých medzinárodných majstrovstvách predstavil aj Richard Šikyňa (#102), jazdec tímu MX Slovakia. V náročnej konkurencii Richardovi nevyšli hlavne štarty, tiež ho neposlúchali predlaktia a tak sa musel tento krát uspokojiť s celkovým 26. miestom, keď v prvej jazde skončil 28. a v druhej 21..

sikyna-2-5.jpg

Richard Šikyňa (#102)
„V kvalifikácii sa mi nepodaril zajazdiť dobrý čas a tak som musel zabojovať o nomináciu v „last chance". Tam sa mi podaril štart, do cieľa som prišiel 5 a tak som sa do hlavných pretekov nakoniec prebojoval z 35. miesta. Do prvej jazdy nám poriadne pršalo a na trati sme mali dosť blato. Štart sa mi nepodaril, nemohol som sa dostať do tempa a tak som sa celú jazdu trápil. Nakoniec som skončil 28. V druhej jazde mi opäť nevyšiel štart, ale prvú polovicu jazdy som sa cítil na motorke fajn, aj keď mi stvrdli ruky. V polovici pretekov mi však ruky stvrdli ešte viac a tak som sa ledva držal riaditok. Nakoniec som skončil 21.. Chcem poďakovať mechanikovi za super prichystanú motorku počas celého víkendu a vlastne všetkým, ktorí ma podporujú a stoja pri mne, aj keď sa mi teraz veľmi nedarí. Budúce preteky budú lepšie."

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„Osobne som sa pretekov nemohol zúčastniť a tak Riša v Taliansku sprevádzal jeho tréner Mirek Kučírek a samozrejme mechanik. Do poslednej chvíle sme čakali, či sa nepodarí dostať Riša do nominácie Majstrovstiev sveta MX2, ale nevyšlo to. Tento krát bol Rišo na čakacej listine ako prvý náhradník, ale všetkých 40 nominovaných jazdcov nakoniec prišlo, tak sme sa zapísali do Európy v rovnakej kubatúre. Rišo sa na začiatku tejto sezóny trochu trápi, v predošlých pretekov mal viacero pádov a tak ani v Taliansku ešte neukázal, čo v ňom je. Preteky ale absolvoval bez pádu, čo je hlavne pre psychiku veľmi dôležité a držím mu palce, aby sa na neho budúci víkend na pretekov ADAC v rakúskom Moggerse konečne usmialo aj trochu toho športového šťastia."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri