Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia si po pretekoch v českých Petroviciach znovu vylepšil svoje priebežné umiestnenie.

Wednesday, 13. 07. 2016 - 11:31, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia si po pretekoch v českých Petroviciach znovu vylepšil svoje priebežné umiestnenie.

Motokrosové Medzinárodné majstrovstvá Českej republiky pokračovali v nedeľu 10.7. svojim tretím podujatím v Petroviciach u Karviné. Aj tu sa v triede MX2 (250ccm) predstavil mladý Richard Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia na motocykli KTM 250 SXF. České majstrovstvá jazdí vo farbách partnerského tímu JD 191 KTM Racing. V prvej jazde po kolízii hneď po štarte dokázal nakoniec prejsť cieľom 8. a v druhej dokonca 4. Celkovo to so ziskom 31 bodov vyšlo na 5. miesto a v priebežnom hodnotení poskočil z 8., už na 6. priečku.

sikyna-mmcr-petrovice-2016-02.jpg

Richard Šikyňa (#102)
„Trať v Petroviciach sa mi veľmi nepáči, pretože je jednoduchá aj keď sa dosť rozbije. V prvej jazde po štarte som sa zrazil s dvoma jazdcami a tak som začínal z 38. miesta. Prvých pár kôl som sa nemohol dostať do tempa a trochu som sa trápil. Potom som sa rozjazdil a začal som dobiehať jazdcov predo mnou. V cieli z toho nakoniec bolo 8. miesto, s ktorým nie som veľmi spokojný, ale skoro z posledného miesta to nie je zase úplne zlé. V druhej jazde som odštartoval 5.. V polovici jazdy som sa dostal pred Francúza Sulivana na 4. miesto a šiel som si svoju jazdu. Ku koncu som začínal dobiehať aj 3.jazdca Tomáša Šimka. Dotiahol som ho až na koleso, ale už sa mi ho bohužiaľ nepodarilo predbehnúť. S druhou jazdou som celkom spokojný, aj keď je stále veľa toho, čo potrebujem zlepšiť. Chcem sa poďakovať tímu JD 191 KTM Racing, v ktorom v Čechách hosťujem, môjmu tímu MX Slovakia, trénerovi, mechanikovi a rodine. Ďakujem!"

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„V Petroviciach Rišo potreboval k lepšiemu celkovému výsledku len o trochu viac šťastia. Po štarte prvej jazdy zostal zaseknutý za jazdcami pred ním a tak sa musel prebíjať dopredu až z konca štartového poľa. Keď sa dostal do tempa, dokázal predbehnúť 30 jazdcov pred sebou, čo bol úctyhodný výkon. V druhej jazde Rišo ukázal, že v Čechách dokáže držať krok s úplnou špičkou a po krásnom súboji nechal za sebou aj úradujúce majstra Francúza Sulivana. Od prvého pódiového umiestnenia v MX2 v Čechách mu v druhej jazde chýbalo už len 1,5 sekundy. Čoskoro aj v Čechách určite bude stáť na bedni, o tom vôbec nepochybujem. Rád by som sa poďakoval Jirkovi Jankovskému a celému jeho tímu JD 191 KTM Racing za zázemie, ktoré pre Riša vytvorili a aj za perfektne pripravenú motorku. Myslím, že táto naša tímová spolupráca prináša svoje ovocie a nepochybujem o tom, že má aj veľkú perspektívu. Budúci víkend štartujeme znovu na nemeckom ADAC, na ťažkej pieskovej trati Tensfelde, tak nám prosím Vás držte palce."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri