Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia opäť úspešný

Monday, 07. 07. 2014 - 12:22, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia opäť úspešný

Cez víkend 5.-6.7. sa mladý jazdec z tímu MX Slovakia, Richard Šikyňa zúčastnil sobotných pretekov seriálu Majstrovstiev ČR Juniorov v Krásnej Lípe a tiež nedeľných pretekov seriálu Medzinárodných majstrovstiev SR vo Veľkých Uherciach. Motokrosový víkend plný protikladov priniesol nie len prietrž mračien, či trať plnú prachu, ale hlavne bojovné výkony Richarda Šikyňu z tímu MX Slovakia a jeho posilnenie pozícií v priebežných poradiach seriálov v Čechách a na Slovensku.

V sobotných pretekoch v Krásnej Lípe na samom severe Čiech počasie znovu riadne potrápilo jazdcov a tímy, keď prehánky striedali aj prietrže mračien. Prvá jazda triedy MX2 junior, v ktorej štartoval aj Richard Šikyňa s tímu MX Slovakia na svojej KTM odštartovala zahalená do vodného kúpeľa, keď niekedy nebolo vidno ani na jazdcov na trati. Po nie príliš vydarenom štarte sa Richard prebojoval postupne z 13. miesta na 5. pozíciu. Štart v druhej jazde zvládol oveľa lepšie a aj vďaka výbornému výkonu prešiel cieľom 3.. Zisk 36 bodov nakoniec stačil na celkové 4. miesto a upevnenie 5. miesta v priebežnom hodnotení, keď stráca iba bod na 4. Ondřeja Brendla.

sikyna-kr-lipa-1.jpg

Richard Šikyňa, MX Slovakia (102)
„V Krásnej Lípe som v kvalifikácií dosiahol 4. najrýchlejší čas. V prvej jazde som mal zlý štart, odštartoval som okolo 13. miesta a postupne som sa prebojoval na 5. miesto. Viac som sa už nestihol prebojovať dopredu lebo nám jazdu kvôli silnému dažďu skrátili o 7 minút a dve kolá. V druhej jazde som mal štart o niečo lepší, odštartoval som na 6. mieste, postupne som sa prebojoval na 3. miesto za Ondřeja Brendla, ktorého som už nedokázal predbehnúť."

Z Krásnej Lípy sa celý tím v noci presunul do Veľkých Uheriec, kde ráno pokračoval seriál Medzinárodných majstrovstiev SR. Nie príliš optimálne nastavený športový kalendár už druhý krát v sezóne zapríčinil nutnosť nočných presunov bez možnosti riadneho oddychu a času na regeneráciu. O to väčšie sklamanie čakalo všetkých účastníkov pretekov, keď organizátor až trestuhodne nezvládol prípravu trate a tak sa preteky nakoniec odjazdili na „betónke" plnej prachu. Richard Šikyňa však zvládol aj tieto podmienky, obidve jazdy dojazdil na 3. mieste, čo mu už po druhý krát vynieslo celkové tretie miesto. Pripísal si ďalších 40 bodov do priebežného hodnotenia, čím si upevnil aj 3. miesto v seriáli a dotiahol sa na rozdiel len 6 bodov na druhého jazda priebežného poradia Tomáša Paula z Českej republiky.

sikyna-v-uherce-1.jpg

Richard Šikyňa, MX Slovakia (102)
„Trať v Uherciach bola pripravená ako na nejaké amatérske preteky a nie na Majstrovstvá Slovenska. Deň pred pretekmi sa trať vôbec nekropila a tak sa počas nedele dosť prášilo. V kvalifikačnom tréningu som skončil na 3. mieste. V prvej jazde som odštartoval na 3. mieste v MX2 a tak mi to vyšlo aj v cieli. V druhej jazde som mal štart o niečo horší, tak 4.-5., ale postupne sa mi podarilo dostal znovu na 3. miesto v MX2. Celkovo mi to vyšlo na 3. miesto, takže mám za sebou fajn víkend, s ktorým som spokojný."

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
"Aj tento víkend bol pre celý tím veľmi náročný. Prietrž mračien v Krásnej Lípe, nočný presun presahujúci 500 km a katastrofálne podmienky na trati vo Veľkých Uherciach dali naozaj zabrať všetkým. Rišo musel zvládnuť aj tieto prekážky a pokúsiť sa zabojovať o čo najlepší výsledok. Zvládol to výborne, len škoda nevydareného štartu v prvej jazde v Krásnej Lípe, čo mu neumožnilo dojazd na lepšom mieste a znovu mu len o chlp uniklo pódiové umiestnenie. Veľmi by som mu ho doprial. Slovenské majstrovstvá v Uherciach odjazdil veľmi zodpovedne a zopakoval svoje pódiové umiestnenie zo Sverepca. 3. miesto 16. ročného chalana v triede MX2 medzi seniorskými jazdcami hovorí za všetko. Týmito pretekmi však dávame štvortaktnej 250-ke krátky oddych a už od tohto utorka sa naplno venujeme fyzickej a následne jazdeckej príprave na dvojtaktnom motocykli KTM 125 SX, na ktorom Rišo absolvuje Majstrovstvá Európy v českom Lokti a následne aj Majstrovstvá sveta v belgickom Lierneuxe. Držte nám palce."

sikyna-v-uherce-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri