Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia hrdinom Majstrovstiev Európy v Lokti

Monday, 28. 07. 2014 - 15:14, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia hrdinom Majstrovstiev Európy v Lokti

Cez víkend sa počas MXGP v Lokti konali aj preteky Majstrovstiev Európy triedy 125 ccm. Okrem najlepších jazdcov sveta návštevníci ocenili potleskom a masovou podporou aj výborný výkon Richarda Šikyňu z tímu MX Slovakia. Pri svojom vôbec prvom vystúpení na európskom šampionáte v triede EMX125 svojim 7. a 9. miestom pokoril hranicu TOP 10 a ziskom 26 bodov skončil na vynikajúcom celkovom 8. mieste.

sikyna-emx125-loket-04.jpg

V Českom Lokti sa cez víkend uskutočnilo ďalšie podujatie seriálu Majstrovstiev sveta MXGP. Súčasťou programu týchto pretekov boli aj preteky Majstrovstiev Európy triedy EMX125, ktorých sa zúčastnil aj 16. ročný Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia. Preteky absolvoval v rámci prípravy na FIM Junior Motocross World Championship 2014, ktoré sa uskutočnia o dva týždne v Belgicku. V konkurencii 61 jazdcov sa vo svojej triede bez problémov kvalifikoval do hlavných pretekov 11. najrýchlejším časom vo svojej skupine. V sobotňajšej podvečernej prvej jazde nemal štart ideálny, zostal zatvorený v strede poľa a prvou zákrutou prechádzal okolo 20.-22. miesta. Bez rešpektu sa však pustil do svojich konkurentov a v cieli prvého kola bol už na 16. mieste. Postupne za sebou nechával jazdcov rôznych zvučných mien a cieľom prešiel ako 7.. V nedeľnej druhej jazde fantasticky zvládol prvé stovky metrov po štarte. Odpichol z rebríka okolo 10. miesta, plyn však podržal o niečo dlhšie ako ostatní a do prvej zákruty vchádzal 4.. V druhej zákrute lišiacky využil inú stopu ako ostatní a dostal sa do vedenia. Tri kolá vodil za sebou celé štartové pole, za čo si právom vyslúžil masívnu podporu nielen slovenských, ale aj českých fanúšikov. Psychický tlak a ostré tempo sa však podpísali pod stvrdnutie rúk, s ktorým bojoval až do konca pretekov. Aj keď postupne klesol na 9. pozíciu, jeho výkon ocenili nielen diváci, ale aj motokrosoví odborníci. Po skončení druhej jazdy moderátor podujatia vyhlásil Richarda Šikyňu za hrdinu pretekov triedy EMX125. Celkové 8. miesto mu prinieslo 26 bodov do priebežného hodnotenia a v Lokti sa tak zaradil do TOP 10 vo svojej triede.

sikyna-emx125-loket-01.jpg

Richard Šikyňa (122)
„Tento víkend som absolvoval Majstrovstvá Európy v Lokti, ako prípravu pred juniorským svetom v Belgicku. V kvalifikačnom tréningu sa mi podarilo urobiť pár rýchlych kôl a z 11. miesta vo svojej skupine som postúpil do hlavných pretekov. V prvej jazde mi nevyšiel štart, ale postupne som sa predieral dopredu a nakoniec z toho bolo v cieli 7. miesto. V druhej jazde som odštartoval oveľa lepšie. V druhej zákrute som sa dostal na 1. miesto a viedol som 3. kolá. Potom mi ale stvrdli ruky a trochu som sa trápil. Nakoniec z toho bolo 9. miesto, celkovo mi to vyšlo na osmičku, s čím som spokojný. Chcel by som poďakovať svojim rodičom, svojmu tímu MX Slovakia, trénerovi, mechanikovi a všetkým ľuďom, ktorí ma podporujú."

sikyna-emx125-loket-02.jpg

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
"Rišo v Lokti naplnil tímové očakávania, z čoho máme všetci veľkú radosť. Musíme však zostať pri zem, lebo je toho ešte dosť, čo potrebujeme zdokonaliť. Načasovanie prípravy a jej rozsah sa nám zatiaľ javí ako správny, tak verím, že to nakoniec Rišo zvládne aj v Belgicku. Za jeho výsledkami vidím okrem jeho zodpovedného prístupu hlavne prácu trénera Mirka Kučírka, vysokú odbornosť a obetavosť mechanika Jiřího Mejšnera a tiež perfektne fungujúce motocykle KTM, ktoré nám pripravujú v Motoshop191. Musím vyzdvihnúť aj vysoký stupeň dôvery zo strany Riškových rodičov, ktorý je nevyhnutný k tomu, aby všetko fungovalo, ako má. Poďakovanie patrí samozrejme aj našim partnerom, sponzorom, všetkým, čo nás podporujú, sympatizujú s nami a držia nám palce."

sikyna-emx125-loket-03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri