Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia celkovo 13. na tensfeldskom piesku.

Monday, 18. 07. 2016 - 16:31, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia celkovo 13. na tensfeldskom piesku.

Na severe Nemecka, asi 100 km od dánskych hraníc sa na ťažkej pieskovej trati v Tensfelde konalo tento víkend už 5. podujatie seriálu ADAC MX Masters. Richard Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia, jazdiaci na motocykli KTM 250 SXF sa do pretekov kvalifikoval vo svojej skupine zo sľubného 9. miesta. Prvú jazdu však pre technické problémy nedokončil a v druhej prešiel cieľom ôsmy. V celkovom poradí mu to zo ziskom 13 bodov stačilo nakoniec na 13. miesto.

sikyna-adac-tensfeld-2016-04.jpg

Tensfeld patrí už tradične k miestam, kde si účastníci seriálu ADAC MX Masters merajú svoje sily na ťažkej pieskovej trati. Richard Šikyňa štartujúci v triede MX Youngster (MX2) zvládol kvalifikáciu s 9. najrýchlejším časom vo svojej skupine. Štart v prvej jazde mu vyšiel dobre, ale kolízia v prvej zákrute s Poliakom Chetnickim ho zo 6. miesta posunula až na koniec štartového poľa. Postupne sa posúval dopredu, ale nakoniec ho v ťažkom teréne vyradila z boja porucha prevodovky. V druhej jazde zopakoval dobrý štart a do cieľa prišiel na 8. mieste. Pripísal si 13 bodov, čo mu v konečnom hodnotení pretekov stačilo na 13. miesto. Na jeho konkurentov to tento krát nestačilo a v priebežnom hodnotení seriálu sa zo 6. priečky prepadol na 9. miesto.

Richard Šikyňa (#102)
„V Tensfelde sa mi preteky nepodarili, ako by som si predstavoval. V kvalifikácii som zajazdil pár rýchlejších kôl, čo mi stačilo na 9. miesto v skupine. Štart do prvej jazdy sa mi podaril, bol som šiesty, ale v prvej zákrute som sa zrazil s jazdcom a šiel som k zemi. Pokračoval som ako posledný a postupne som sa dostal na 23 mieste. Na motorke som sa trápil od začiatku jazdy, nemohol som chytiť dobré tempo a rytmus. V polovici jazdy mi pri nájazde na skok v koľaji zobralo nohu pod stupačku a urobil som si výron. Snažil som sa nemyslieť na bolesť a pokračovať v jazde, ale niekoľko kôl pred koncom sa mi pokazila prevodovka a musel som z jazdy odstúpiť. V druhej jazde som mal tiež dobrý štart, bol som tam piaty. Prvú polovicu jazdy som jazdil šiesty, ale potom ma dvaja jazdci predbehli a jazdu som nakoniec dokončil na 8. mieste. V druhej jazde som mal dobrú rýchlosť a aj tempo. Na motorke som sa cítil aj cez problémy s výronom dobre. S druhou jazdou som v podstate spokojný. Piesok rozhodne nie je môj najobľúbenejší povrch a som rád, že už mám tento víkend za sebou."

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„V obidvoch jazdách Rišo zvládol štarty, ktoré nám občas robia vrásky na čele. V 1. jazde si však vybral svoj diel smoly a tak po páde v prvej zákrute, výrone členka v polovičke jazdy a poruche na prevodovke jazdu nakoniec nedokončil. Musím ale oceniť jeho odhodlanie a bojovnosť, lebo aj keď sa prvá jazda od začiatky nevyvíjala dobre, nezabalil to a bojoval, kým to šlo. V druhej jazde to bolo oveľa lepšie, ale všetkým v tíme je nám jasné, že jazdu na pieskových tratiach musíme ešte zlepšiť. Čakáme, či nám promotér MXGP potvrdí nomináciu na svet v českom Lokti, ale ak nie, už túto stredu sa presunieme na niekoľkodňové sústredenie do Belgicka, kde máme na pláne hlavne tréning na piesku. Ak chce vo výkonnostnom motokrose Rišo pomýšľať na úspech, musí zvládnuť aj pieskové trate. Viem, že je ale odhodlaný sa aj s týmto vysporiadať."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri