Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia bodoval aj na ADAC v Aichwalde.

Wednesday, 01. 07. 2015 - 19:01, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia bodoval aj na ADAC v Aichwalde.

V Aichwalde neďaleko Štuttgartu sa cez víkend 27.-28.6. júna konali v poradí 4. preteky najprestížnejšieho nemeckého seriálu ADAC MX Masters v motokrose jednotlivcov. Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia jazdiaci v triede MX Youngster (MX2) na motocykli KTM 250SX-F sa v sobotu z pomedzi 84 jazdcov kvalifikoval zo 7. miesta vo svojej skupine. V nedeľných pretekoch skončil na 18. a 13. mieste a pripísal si 11 bodov do celkového hodnotenia seriálu.

sikyna-adac-aichwald-01.jpg

Seriál ADAC MX Masters tento víkend pokračoval 4. podujatím v Aichwalde, neďaleko Štuttrartu. Sobotné daždivé počasie vystriedalo v nedeľu slniečko a tak si jazdci okrem zablatenej kvalifikácie užili aj trochu prachu v hlavných pretekoch. Richard Šikyňa (102), jazdec tímu MX Slovakia zvládol na rozmočenom teréne kvalifikáciu bez problémov a postúpil do hlavných pretekov so 7. najrýchlejším časom vo svojej skupine. Po nevydarených štartoch v nedeľu obsadil nakoniec 18. a 13. miesto, čo mu vynieslo spolu 11 bodov do celkového hodnotenia seriálu.

sikyna-adac-aichwald-02.jpg

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
"V Aichwalde nám to nevyšlo úplne podľa predstáv. Rišo sa síce kvalifikoval zo 7. miesta v skupine, ale trať mu celkovo nesadla. Keď sa k tomu pridali v nedeľu aj nevydarené štarty, v jazde z toho Rišo už nemohol viac vytĺcť. Výsledok celkovo nie je zlý, ale Rišo má výkonnostne na viac. Rozhodne však nie som sklamaný, sú to ďalšie skúsenosti, ktoré len musíme v budúcnosti vedieť využiť."

sikyna-adac-aichwald-03.jpg

Richard Šikyňa (102)
"Cez víkend som absolvoval preteky ADAC MX Masters v Aichwalde. V kvalifikácii sa mi podarilo zajazdiť 7. čas v mojej skupine. Štart do 1. jazdy sa mi nepodaril a počas jazdy som nemohol chytiť dobré tempo. Potom som si ešte aj zašliapol motorku, nemohol som ju naštartovať a nakoniec som prešiel cieľom 18.. V 2. jazde som mal štart o niečo lepší, ale jazdci predo mnou spadli v prvej zákrute, ja som do nich narazil a znovu som šiel zo zadných pozícií. Nakoniec som sa prebojoval na 13. miesto a celkovo mi to v Aichwalde vyšlo na 17. priečku. S výsledkom nie som veľmi spokojný a verím, že nabudúce to bude lepšie."

sikyna-adac-aichwald-04.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri