Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia bez bodov z ADAC v Gaildorfe.

Tuesday, 23. 08. 2016 - 21:31, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia bez bodov z ADAC v Gaildorfe.

Predposledné podujatie tohto ročného seriálu ADAC MX Masters v Nemecku sa konalo tento víkend (20.-21.8.2016) na tradičnom mieste v Gaildorfe, neďaleko Štuttgartu. Náročná prírodná trať bola ako vždy výborne pripravená a ani nočný dážď na tom nič nezmenil. Richard Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia, jazdiaci na motocykli KTM 250 SXF sa v sobotu do pretekov kvalifikoval vo svojej skupine zo 7. miesta. V nedeľu ale ani jednu jazdu nedokončil a tak si do priebežného poradie tento krát nepripísal žiadne body. V priebežnom poradí si pohoršil o jedno miesto, ale pred poslednými pretekmi seriálu v Horzgerlingene sa stále udržal v TOP 10 medzi jazdcami MX2.

sikyna-adac-2016-01.jpg

Už predposledné 6. podujatie najprestížnejšieho nemeckého seriálu ADAC MX Masters sa uskutočnilo na trati v Gaildorfe. Miestny organizátori ju pripravili na výbornú tak, ako to už na ADAC býva zvykom a na náročnej prírodnej trati mohli jazdci ukázať čo v nich je a pripravili tak krásny športový zážitok všetkým zúčastneným a bohatej diváckej kulise. Richard Šikyňa, jazdec tímu MX Slovakia štartujúci v triede MX Youngster (MX2) zvládol kvalifikáciu so 7. najrýchlejším časom vo svojej skupine. Nedeľa mu však priniesla veľké sklamanie, keď po zlom štarte v prvej jazde a následnej výbornej stíhacej jazde mu vypovedala poslušnosť jeho motorka a musel odstúpiť. O to väčšie sklamanie mu priniesla druhá jazda, ktorú bol nútený ukončiť hneď po štarte, po kolízii v prvej zákrute pre bolestivé zranenie ľavej ruky. Dúfame, že ruka bude čo najskôr v poriadku a napraví si chuť už na najbližších pretekoch českých majstrovstiev o dva týždne vo Vranove u Brna.

Richard Šikyňa (#102)
„Na tieto preteky som sa veľmi tešil. V kvalifikácii som urobil iba jedno rýchle kolo hneď na začiatku a potom sa mi ho už nepodarilo vylepšiť. Veľmi som chcel, ale robil som veľa chýb. Nakoniec z toho bolo 7. miesto v skupine. V prvej jazde som mal zlý štart, no od prvých kôl som chytil dobré tempo a rýchlo som sa posúval dopredu. Po pár kolách som bol už na 12. mieste, keď sa mi pokazila motorka a prvá jazda sa tým pádom pre mňa skončila. Tešil som sa do druhej jazdy, že si napravím chuť. Štart som však tiež nemal dobrý, v prvej zákrute som sa zrazil s pár jazdcami a veľmi silno a bolestivo som si narazil ruku. Som sklamaný z tohto víkendu, veľmi som sa tešil na tieto preteky a takto to nakoniec dopadlo. Nabudúce to bude určite lepšie."

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„Rišo prišiel do Gaildorfu s veľkou chuťou a odhodlaním. Už v sobotu, hlavne v kvalifikácii bola z neho cítiť nervozita, keď sa mu nepodarilo urobiť pre viaceré chyby rýchlejšie kolo. Určite mal na viac, ako na 7. čas v skupine. Nedeľné preteky však dokonale nezvládol na štartoch. V prvej jazde bol po štarte niekde v tretej desiatke. Rýchlo sa však chytil, po prvom kole bol 20. V 6. kole sa dostal už na 12. pozíciu a stále šiel dopredu. Zastavila ho však porucha motocykla. Druhý štart mal rovnako zlý ako ten prvý, dostal sa do skrumáže v prvej zákrute, kde utŕžil niekoľko rán a nanešťastie si aj silno narazil ľavú ruku a nemohol pokračovať. Teraz dúfam, že hlavne ruka bude čo najskôr v poriadku a na preteky vo Vranove o dva týždne bude úplne fit. Tie štarty ma trápia, nie je to prvý krát, čo sa Rišo takto pripravil o lepšie umiestnenie a čo je na tom to najhoršie, v strede poľa po štarte vždy hrozí väčšie riziko kolízie a zranenia, ako keď ste vpredu a všetko sa odohráva už za Vami. Musíme sa pokúsiť s tým čo najskôr niečo urobiť. " 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri