Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa sa popasoval aj s rozmočenou traťou v portugalskej Aguede

Tuesday, 17. 04. 2018 - 21:52, Public relations   

Richard Šikyňa sa popasoval aj s rozmočenou traťou v portugalskej Aguede

V poradí 5. tohtoročné podujatie dvadsať dielneho seriálu majstrovstiev sveta FIM Motocross World Championship sa uskutočnili v Portugalsku na trati v Agueda. Aj na týchto pretekoch sa predstavil mladý slovenský reprezentant Richard Šikyňa (MX Slovakia), jazdiaci vo farbách českého tímu JD KTM GUNNEX Racing Team. Výdatné zrážky pred pretekmi a následný dážď zo soboty na nedeľu poriadne preverili jazdecké schopnosti všetkých jazdcov a dali zabrať aj ich tímovým mechanikom. Po sobotňajšom 28. mieste v kvalifikačných pretekoch si Richard Šikyňa na svojej KTM 250 SX-F v nedeľu v oboch jazdách vyjazdil rovnakú 26. priečku.

sikyna-agueda-2018-01.jpg

Richard Šikyňa (#102)
„Mám za sebou náročný víkend v Portugalsku. Trať bola po daždi poriadne premočená a povrch bol veľmi náročný. V sobotu v kvalifikačných pretekoch som zo začiatku jazdy nasadil vysoké tempo, ale mal som jeden menší pád asi v 3. kole a potom mi v polovici jazdy úplne stvrdli ruky. V nedeľu v prvej jazde som išiel na 22.-23. mieste, na motorke som sa cítil celkom fajn, ale pár kôl pred koncom sa mi vo veľkej rýchlosti zatvorili riadidlá v koľajách a mal som tvrdý pád. V druhej jazde som mal dobrý štart, no dosť ma obmedzovali veľké bolesti nohy po páde z prvej jazdy a tak som celú jazdu bojoval skôr sám so sebou. Nazbieral som však ďalšie cenné skúsenosti na veľmi náročnej trati, ktoré dúfam v krátkej budúcnosti na nejakých ďalších pretekoch využijem. Chcem sa poďakovať celému tímu, osobitne svojmu mechanikovi za perfektne pripravenú motorku po celý víkend aj v tak náročných podmienkach, ktoré tu boli a tiež všetkým ľuďom, čo ma podporujú."

sikyna-agueda-2018-02.jpg

Peter Kolek, manažér MX Slovakia
„Aj keď výkonnostný rast je u Riša zjavný s každými pribúdajúcimi pretekmi, ani v Portugalsku sa však nevyhol nejakým chybám a zaváhaniam, ktoré ho v silnej konkurencii a na obzvlášť náročnej trati pripravili o pár miest. Je to ale bojovník a nepochybujem, že nám všetkým svojimi výkonmi bude robiť radosť. Najbližší víkend je síce týždňová pauza na svete, ale nás čakajú prvé preteky v Nemecku na ADAC a to na piesku v Drehne. Už sa na to všetci veľmi tešíme." 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri