Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa neustál celkové pódiové umiestenie na ADAC.

Monday, 25. 09. 2017 - 20:43, Public relations   

Richard Šikyňa neustál celkové pódiové umiestenie na ADAC.

V Holzgerlingene neďaleko Štuttgartu sa cez víkend konali posledné preteky tohtoročného seriálu ADAC MX Masters. Krásne jesenné počasie a ani perfektne pripravená trať však nepomohli Richardovi Šikyňovi (#102) z tímu MX Slovakia, jazdiacemu na KTM 250 SXF k výsledku, ktorý si veľmi želal a neustál celkové pódiové umiestnenie v seriáli. Po sobotňajšej kvalifikácii, kde sa umiestnil až na 9. mieste v skupine, išiel v nedeľu na štartovaciu rampu 17., čo mu nedávalo veľké šance na úspešný štart. V prvej jazde nakoniec prišiel do cieľa 6. a v druhej jazde 9.. So ziskom 27 bodov skončil 8. a v celkovom hodnotení seriálu sa umiestnil so stratou len 3 bobov na nepopulárnom 4. mieste. Aj napriek tomu ide o vynikajúci celkový výsledok Richarda Šikyňu na tomto najprestížnejšom a najlepšie obsadenom seriály v Európe.

sikyna-adac-holzgerlingen-2017-01.jpg

Richard Šikyňa (#102)
„V sobotu som sa na trati dosť trápil a nevedel som chytiť dobré tempo počas kvalifikácie. Nakoniec z toho bolo iba 9. miesto v skupine. V nedeľu som sa ráno na tréningu cítil fajn, ale na štart do pretekov som šiel až zo 17. miesta a vedel som, že musím odštartovať čo najlepšie. Nakoniec som v 1. jazde odštartoval 10., postupne som sa prebojoval až na 5. miesto. V polovici jazdy mi ale strašne stvrdli ruky a začal som sa trápiť. V poslednom kole ma predbehol Martin Krč a tak som cieľom prešiel 6.. V 2. jazde som mal o trochu horší štart, no na začiatku som mal dobré tempo a prebojoval som sa na 7. miesto. Potom mi opäť stvrdli ruky a vlastne mi to vôbec nešlo. Predbehli ma dvaja jazdci a môj výkon stačil iba na 9 miesto. Bohužiaľ som týmito výsledkami v posledných pretekoch prišiel o celkový bronz v šampionáte a prepadol som sa na 4. miesto. Som z toho veľmi sklamaný, ale aj taký je motokros. Už sa teším na zimnú prípravu, počas ktorej urobím všetko preto, aby to na budúci rok bolo lepšie. Chcel by som poďakovať hlavne svojmu tímu MX Slovakia, ktorý mi veľmi pomáha, samozrejme trénerovi za obrovskú pomoc už po niekoľko rokov, svojmu mechanikovi za perfektne pripravenú motorku po celý rok, tiež priateľke a rodine a samozrejme všetkým sponzorom a ľuďom, ktorí ma podporujú. Najbližší víkend mám pred sebou ešte posledné tohtoročné preteky v Anglicku na „Motokrose národov", kde som spolu s Tomášom Šimkom (MX1) a Tomášom Kohútom (MX Open) nominovaný za slovenský tím do triedy MX2, tak nám držte palce. Ďakujem."

sikyna-adac-holzgerlingen-2017-03.jpg

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„V nedeľu sme sa s Rišom zúčastnili posledných seriálových pretekov ADAC v Nemecku v tejto sezóne. Rišo mal historickú šancu dostať „slovenskú vlajku" na bedňu v celkovom hodnotení seriálu a všetci v tíme sme mu to úprimne želali. Rišo však posledné preteky nezvládol hlavne psychicky a nedokázal tento krát predať to, čo v ňom skutočne je. Celkové 4.miesto je aj tak vynikajúci výsledok, ale všetci by sme ho samozrejme radi videli na stupni víťazov. Po triumfe na Slovensku a bronze v Čechách mu celkové pódium v Nemecku ušlo len o 3 body, čo je škoda. Je potrebné sa z toho poučiť a znovu zabojovať na ADAC v budúcej sezóne. Teraz nás však čakajú ešte posledné tohtoročné preteky na Motokrose národov (MXoN) v Anglicku. Verím, že slovenská výprava sa v konfrontácii s najsilnejšími tímami sveta nestratí a chalanom sa podarí odprezentovať slovenský motokros v čo najlepšom svetle." 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri