Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Richard Gonda v prototype Renault R.S.01

Friday, 17. 04. 2015 - 21:34, Public relations   

Richard Gonda v prototype Renault R.S.01

Automobilový pretekár Richard Gonda bude v roku 2015 ako jediný Slovák účastníkom prestížnych podujatí World Series by Renault. S unikátnou novinkou a zároveň novou hlavnou hviezdou divízie Renault Sport - prototypom R.S.01 - tak počas sezóny absolvuje 12 pretekov na známych európskych okruhoch vo farbách francúzskeho ART Junior Tímu.

richard-gonda-rs01.jpg

Richard Gonda po úspešných uplynulých sezónach vo formulách tento rok smeruje do automobilo¬vého prototypu, kde bude mať šancu preukázať komplexnosť svojich jazdeckých schopností a talent. So skúseným francúzskym tímom ART Junior majú najvyššie ambície v novom šampionáte Renault Sport Trophy. Víťaz šampionátu má zabezpečený štart v najprestížnejších vytrvalostných pretekoch planéty - 24 hodín Le Mans.

Nový pretekársky špeciál veľkolepého štýlu a výnimočného výkonu inšpirovaný svetom koncepčných vozidiel, dosahuje absolútnu métu aerodynamiky. Brilantné dielo Renault Sport R.S.01 radikálne vyja¬druje ozajstnú športovú DNA. Jeho technické parametre odrážajú tie najlepšie odborné znalosti zo sveta technického pokroku. S unikátnym riešením karbónového monokoku je hmotnosť nižšia ako 1100 kg a s motorom s výkonom viac ako 500 koní dosahuje maximálnu rýchlosť vyše 300 km/h. Od roku 2015 bude Renault R.S.01 jednou z hlavných hviezd prestížnej World Series by Renault.

Martin Trenkler;mg-8852-4.jpg

Podujatia WSR privítajú priemerne 80 000 návštevníkov za pretekársky víkend. Súčasťou týchto po¬dujatí sú preteky Formule Renault 3.5, Formule Renault 2.0 a nové preteky Renault Sport Trophy. Fan¬úšikovia sa konečne dočkajú a Richarda uvidia aj na blízkom Hungaroringu. Kalendár ďalej zahŕňa okruhy ako Spa, Silverstone, Le Mans, Nürburgring a Jerez. Začína sa už 30. mája v belgickom Spa¬-Francorchamps.

Slovenskí fanúšikovia budú môcť sledovať preteky RS Trophy naživo na Motors TV a snahou tímu je priniesť vysielanie aj na slovenské televízne stanice, no vysielanie pretekov bude tiež dostupné cez live stream na internete.

Martin Trenkler;mg-8889-1.jpg

Pretekársky špeciál R.S.01 budú môcť vidieť aj návštevníci Autosalónu v Inchebe počas celého víken¬du v prezentačnom stánku Slovakia ringu, kde bude aj autogramiáda Richarda, pretekársky fullmo¬tion simulátor, na ktorom si budú môcť návštevníci vyskúšať jazdu na R.S.01. Pre návštevníkov sú pri¬pravené aj zaujímavé súťaže o jazdy na Slovakia ringu a exkluzívne pozvánky na Richardove preteky.

Richard Gonda pre sezónou neskrýva nadšenie: „Som veľmi šťastný, že sa nám podarilo zariadiť štart práve v tomto šampionáte Renault Sport Trophy. Vždy som mal v pretekaní rád nové výzvy a práve nový šampionát s týmto autom je bezpochyby veľká výzva pre mňa a rovnako pre všetkých, ktorí v ňom budú štartovať. Auto vyzerá fantasticky, na trati je neuveriteľne rýchle na to, že mám strechu nad hla¬vou. Vďaka prítlaku, ktorý dokáže vygenerovať a výkonu cez 500 koní, sa jazdným štýlom podobá na prototypy LMP2 a časmi na kolo sa takmer sa vyrovná špeciálom DTM. Samozrejme, že si budem zvykať na mnoho noviniek a iný prístup ako vo formulovom jazdení, no myslím si, že každý top jazdec by mal byť komplexný a verím, že táto skúsenosť mi v tom určite pomôže. A samozrejme, že z tohto hľadiska je to pozitívne aj pre moju nasledujúcu sezónu, v ktorej už dnes plánujeme účasť vo Formule Renault 3.5."

Martin Trenkler;mg-8896-2.jpg

Manažérka Klaudia Gondová zo Sophidea agency: „Vďaka nášmu tímu a partnerom dnes slávime úspech, a to je štartovanie Richarda v pretekárskej sezóne 2015 v novom prototype R.S.01. Richard je úžasný pretekár, čo dokazoval v uplynulých sezónach a nepochybujeme o tom, že svoju komplexnosť preukáže aj v týchto pretekoch v spojení s ART Junior tímom. Neskrývame naše ambície pre úspech v tejto sezóne, no už pracujeme aj na sezóne 2016, v ktorej chceme Richarda posadiť do FR 3.5, a ve¬ríme, že sa nám to vďaka silným partnerom aj podarí."

Martin Trenkler;mg-8910-2.jpg

R.S.01

Značka Renault prepracovala svoju vášeň pre motoršport s Renaultom Sport R.S.01. Nový pretekársky špeciál veľkolepého štýlu a výnimočného výkonu inšpirovaný svetom koncepčných vozidiel, dosahu¬je absolútnu métu aerodynamiky.

Briliantné dielo Renault Sport R.S.01 radikálne vyjadruje ozajstnú športovú DNA. Jeho technické pa¬rametre odrážajú tie najlepšie odborné znalosti zo sveta technického pokroku. S unikátnym riešením karbónového monokoku je hmotnosť nižšia ako 1100 kg a s motorom viac ako 500 koní dosahuje ma¬ximálnu rýchlosť vyše 300 km/h.

Od roku 2015 bude Renault R.S.01 jednou z hlavných hviezd prestížnych podujatí World Series by Renault. V novom šampionáte Renault Sport Trophy a kladie si za cieľ byť svetovo najlepším GT pretekom.

Martin Trenkler;mg-8929-1.jpg

Technická špecifikácia R.S.01

Zrýchlenie 0 -100 kmh: 2,9 s
Maximálna rýchlosť: 300 kmh
Podvozok: Dallara survival cell
Brzdy: Carbon 380 mm
Pneumatiky: 18" Michelin
Váha: 1100 kg
Prevodovka: SADEV 7-rýchlostná

Martin Trenkler;mg-8913-1.jpg

World Series by Renault - Renault Sport Trophy

Napínavé súboje, úžasná divácka kulisa, milióny fanúšikov pred televíznymi obrazovkami, tí najlepší pretekári - to všetko je už 10 rokov šampionát World Series by Renault.

Pre sezónu 2015 je pripravená unikátna novinka - šampionát pretekárskych špeciálov s označe¬ním R.S.01 a Slovensko vďaka Richardovi Gondovi bude pri tom. Táto nová vlajková loď spoločnosti Renault Sport ponúka úžasný adrenalinový zážitok pre pretekárov, ale aj pre fanúšikov.

Zrýchlenie z 0 na 100 km za 2,9 sekundy, maximálna rýchlosť 300 km/h robia zo špeciá¬lu R.S.01 auto na tej najvyššiej pretekárskej úrovni. Na legendárnych európskych okruhoch sa stretnú tí najlepší pretekári, každý absolvuje 12 pretekov, 6 individuálnych a 6 tímových. V hre je nielen prestíž, ale navyše víťaz šampionátu získa právo štartu na legendárnych pretekoch 24 hodín Le Mans v sezóne 2016!

Kalendár Renault Sport Trophy 2015
30.-31.5. - Spa Francorchamps, Belgicko
13.-14.6. - Hungaroring, Maďarsko
29.-30.8. - Silverstone, Anglicko
12.-13.9. - Nürburgring, Nemecko
26.-27.9. - Le Mans, Francúzsko
17.-18.10. - Jerez, Španielsko

Martin Trenkler;mg-8922-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri