Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Richard Gonda v F3 vybojoval výborné 3.miesto

Sunday, 03. 03. 2013 - 14:26, T. Szabosi   

Richard Gonda v F3 vybojoval výborné 3.miesto

Richard Gonda tento rok svoj talent a jazdecké skúsenosti potvrdil už vo svojich prvých pretekoch vo Formule 3. Osemnásťročný banskobystričan sa ako jediný Slovák zúčastnil šampionátu European F3 Open Winter Series v španielskom Jereze a z pretekov si domov priniesol trofej za tretie miesto!

 img-5244-1.jpg

Gonda v spolupráci so španielskym tímom Drivex štartoval na oboch zimných podujatiach European F3 Open. Prvý sa konal vo francúzskom Paul Ricard a druhý v španielskom Jereze. Gonda debutoval v Dallare F308 v Paul Ricarde, kde počas celého víkendu jasne dokazoval svoj progres v každom tréningu, no nanešťastie bolo jeho zrýchlovanie zastavené elektrickým problémom, ktorý ho prinútil odstúpiť z pretekov ešte v zahrievacom kole. V Jereze už viacmenej všetko fugovalo, a tak sa už počas testov objavoval na prvých pozíciách, napriek tomu, že na tomto okruhu jazdil prvýkrát.

 Team;0213-6-255.jpg

Program oboch víkendov pozostával z piatoch takmer hodinových tréningov, kvalifikácie a preteku na 18 kôl. Šampionátu sa môžu zúčastniť pretekári a tímy s Dallarou F308 a Dallarou F312, pričom sa hodnotia oddelene. Už tréningy naznačovali, že nováčik v šampionáte doň vstúpil s vysokými cieľami. V piatom tréningu sa na prvej priečke držal, kým súperi neprezuli nové pneumatiky. Kvalifikoval sa na 7. miesto.

 Team;0213-2-104.jpg

Priebeh sobotných pretekov bol pestrý, v treťom kole vyšiel na trať Safety Car, Gondovi sa podaiilo postupne získavať pozície a v závere pretekov sa držal na druhom mieste. Domáci pretekár Alexander Toril ho však v poslednom kole predbehol, a tak cieľom prešiel ako tretí.

 Team;img-4271-5.jpg

Richard: „Som veľmi rád, že pretek dopadol takto dobre. Pred víkendom som okruh ešte nepoznal, no od začiatku sa mi páčil a užíval som si jazdy na ňom. S tímom sme sa snažili nájsť optimálny setup, ku ktorému sme sa aj dostali, no v kvalifikácii sme mohli byť ešte opár desatín rýchlejší. Na začiatku preteku bola formula rýchla, ale od polovice preteku sa už ťažšie ovdádala. Každopáne to bol úspešný víkend, kedy sme všetci usilovne a ťažko pracovali, čo nakoniec aj prinieslo osoh. Tímu Drivex patrí moja veľká vďaka. Dúfam, že bude možné sa aj naďalej zúčastňovať pretekov šampionátu F3, ale všetko závisí od sponzorov. "

 Šéf tímu, Miguel Ángel de Castro: „Richard dnes ukázal svoj jazdecký talent, čelil omnoho skúsenejším súperom v F3. Kvalifikácia nám síce nevyšla najlepšie, no Richard bol v preteku bezchybný."

 img-5252.jpg

Zimná séria pokračuje testami na okruhu v Barcelone v polovici marca a letná sezóna European F3 Open začína pretekom v Paul Ricard 27.- 28. apríla. Kalendár a informácie o šampionáte môžete nájsť tu: www.f3open.net

Sophidea RT



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri