Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Richard Gonda prvýkrát v Auto GP

Friday, 11. 04. 2014 - 18:59, Public relations   

Richard Gonda prvýkrát v Auto GP

Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda premiérovo odštartuje počas tohto víkendu v prestížnej sérii Auto GP. Počas zimy oznámil svoje plány postúpiť po víťazstve v European F3 Open Cup 2013 do silnejšej formulovej série.

 

gonda-valencia-1-2.jpg

Auto GP si už na jeseň vyskúšal v testoch v Jereze, kde bol najlepším z nováčikov. Z viacerých zaujímavých ponúk uprednostnil pre prvý ostrý víkend v marockom Marrakéši britský tím Virtuosi UK. „Zima bola dlhá a všetci sme pracovali na 100%," povedal po príchode do Afriky 20-ročný Banskobystričan. „Verím, že sa ukážeme v dobrom svetle. Bude to vôbec prvýkrát, čo si zajazdím medzi stenami na mestskom okruhu, a to hneď na takomto rýchlom a silnom monoposte. Ale som plný očakávaní. Na simulátore som absolvoval niekoľko kôl a skúšali sme aj kvalifikáciu, pretože dobrá štartová pozícia bude dôležitá pre konečný výsledok. Rýchlosť som mal veľmi dobrú a tak dúfam, že to tak bude aj cez víkend."

gonda-valencia-2-2.jpg

Prvé kolo osemdielneho seriálu Auto GP, teda dve ostré jazdy na 40 minút s povinným pitstopom (a výmenou aspoň dvoch pneumatík), sa pôjdu v uliciach marockého Marrakéša ako súčasť programu FIA WTCC Majstrovstiev sveta cestovných automobilov. 4545 metrov dlhý okruh ponúka 15 zákrut. Väčšinou sú to úzke šikany s vysokými obrubníkmi, cez ktoré musí jazdec doslova preletieť. Pre nášho jediného formulového jazdca na medzinárodnej scéne to bude krst ohňom. Priame prenosy z Auto GP prinesie počas víkendu športový kanál Eurosport.

Race Pro Media



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri