Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Richard Gonda nenastúpi na Veľkú cenu Veľkej Británie

Thursday, 07. 07. 2016 - 19:12, Public relations   

Richard Gonda nenastúpi na Veľkú cenu Veľkej Británie

Najbližší víkend zavítajú majstrovstvá sveta Formuly 1 svojou ďalšou Grand Prix na Anglický Silverstone. Naša motošportová nádej sa však po zmene plánov na pretekoch GP3 nepredstaví.

Počas víkendu Formuly 1 je na programe tradične aj sprievodný formulový šampionát GP3 Series, v ktorom sa tento rok okrem zvučných svetových mien a juniorských jazdcov tímov Formuly 1, premiérovo zúčastňuje aj náš slovenský zástupca, talentovaný Richard Gonda vo farbách Švajčiarskeho tímu Jenzer Motorsport.

Na Veľkej cene v Silverstone, ktorá začína piatkovými tréningami, však Gonda v GP3 nenastúpi. Ako dnes avizoval na svojom oficiálnom profile na Facebooku, dôvodom sú ťažkosti s finančnými partnermi.

gonda-2016-gp3.jpg

https://www.facebook.com/richardgondafanpage/photos/a.479793302109197.1073741831.466032696818591/1053340201421168/?type=3&theater

Richard Gonda: „Je mi to nesmierne ľúto, no dnes vám musím oznámiť, že v najbližších pretekoch v Silverstone nebudem môcť pretekať. Dôvod je na prvý pohľad prostý. Komunikácia s finančnými partnermi na Slovensku nie je taká, akú by sme potrebovali a ďalšie preteky sú pre mňa preto len sen. Veľmi to bolí, celý život obetujem motoršportu a nakoniec sa však ani nemôžem postaviť na štart. Stále sa chcem posúvať vpred, pretekať, víťaziť, robiť to, pre čo som sa narodil. Nikdy sa nevzdám, táto situácia ma neodrádza a idem tvrdo pracovať ďalej, na tom sa nič nemení."

Ďalej dodal: „Rátam s tým, že do dvoch týždňov sa situácia vylepší a na pretekoch na Hungaroringu budem opäť stáť v plnej sile. Aj napriek takýmto momentom je naším cieľom Formula 1 a pravdou je, že dnes sme k tomu na Slovensku najbližšie v histórii. Preto ani iná možnosť ako ísť ďalej nepripadá do úvahy."

Banskobystričana to bude mrzieť o to viac, pretože tu naposledy s Formulou 3 dokázal zvíťaziť a potvrdiť, že ide o jeden z jeho najobľúbenejších okruhov.

Pútavé preteky prinášajú stanice Sport 1 a Sport 2, na slávnu trať v Silverstone sa dostanú jazdci v rámci Veľkej ceny Veľkej Británie už v piatkových tréningoch.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri