Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Renault kraľuje Formule E

Sunday, 19. 02. 2017 - 08:00, Ľuboš Kašický   

Renault kraľuje Formule E

Deviate víťazstvo a čistý hetrik, ako prvý v histórii mladej formuly E, vyjazdil v tretích pretekoch tretej sezóny Švajčiar Sebastian Buemi na renaulte.

Dvadsaťjeden tisíc nadšených divákov automobilového športu obklopilo tento víkend ulice Buenos Aires, kde sa na 2,5 kilometrovom mestskom okruhu jazdili už po tretíkrát preteky mladučkej formuly E. Záujem domácich fanúšikov bol o to väčší, že v štartovom poli mali trojnásobného šampióna WTCC, Pechita Lopeza, ktorý sezónu jazdí v tíme DS Virgin.

ren04.jpg

A práve Pechito sa postaral o prvé vzrušenie, keď v kvalifikácii až príliš chcel a nevmestil sa medzi zvodidlá lemujúce trať. Do pretekov tak vyštartoval z posledného miesta na štarte. „Bola to moja chyba," priznal Argentínčan, ktorý v pretekoch ukázal bojové srdce a z 20.miesta sa prepracoval na bodované desiate miesto v cieli.

rfe01.jpg

O víťazstvo sa pasovali piloti továrenského tímu Renault eDams s hviezdou tímu Abt, Lucasom di Grassim. V kvalifikácii síce Buemi skončil až tretí za Grassim aj Vergnem, no v pretekoch to už vyzeralo inak. Grassiho Abt Schaeffler FE02 nemal šancu udržať za sebou Renault Z.E.16. V treťom kole ho najprv predbehol Vergne na zákazníckom renaulte tímu Techeetah, no krátko nato sa cez oboch prehnal silný továrenský renault Buemiho, ktorý sa od toho momentu jasne usadil na čele.

rfe02.jpg

Poradie na prvých dvoch miestach nezmenila ani povinná zastávka na výmenu monopostu v polovici pretekov (pozn. kvôli životnosti batérií sa presadá do druhého auta) a krátko po nej sa na tretie miesto vrátil aj Brazílčan. Na štvrtom mieste sa znova umiestnil mladý Nicolas Prost, ktorého otec je jedným z výkonných šéfov továrenského tímu Renaultu.

rfe04.jpg

Blízko k svojmu prvému bodu bol tím Jaguar Racing, ktorého však päťsekundová penalizácia pre Mitcha Evansa nakoniec odsunula na 13.miesto. Značka slávneho mena je tak stále bez bodu na poslednom mieste. Naopak s plným bodovým zásahom je po troch ePrix sezóny na čele suverénne obhajca titulu Sebastian Buemi. Vďaka dvom pódium je priebežne druhý di Grassi a po vyrovnaných výkonoch je na treťom mieste Nicolas Prost. Šampionát pokračuje o mesiac štvrtým podujatím v Mexiku na autodrome Hermanosa Rodrigueza.

rfe06-res.jpg

rfe07-stand.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri