Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Renault Fluence odhodil starú masku

Friday, 22. 02. 2013 - 00:28, Ivan Václavík   

Renault Fluence odhodil starú masku

Skúsená manažérka pre komunikáciu s novinármi v spoločnosti Renault Slovensko Janka Rajcová pravidelne pre nás vymýšľa nejaké šokujúce aktivity. A tak sme už museli chodiť (my muži) v ženských topánkach na vysokom opätku, piknikovali sme v tráve botanickej záhrady, sedeli sme v kúpacích županoch pri bazéne a naostatok sme si počas tlačovky v priestoroch hotela Crowne Plaza nasadili karnevalové masky.

ren-fluence7638g.jpg

Táto symbolika súvisela so slovenskou prezentáciou modelu Fluence, ktorý si nasadil namiesto pôvodnej novú prednú masku. Možno to Fluence ani veľmi nepotreboval, veď ho uviedli na svetové trhy len nedávno, koncom roku 2009. No kto netúži omladnúť? A tak aj Fluence, ktorý je oddnes v predaji (v cene od 10 990 €), omladol.

ren-fluence-25496g.jpg

Sedan s medzinárodným kreditom už našiel 255 000 majiteľov vo vyše 80 krajinách sveta, na Slovensku zaregistrovali od roku 2009 do súčasných dní 2 850 týchto limuzín. Pre nás ho vyrábajú v tureckom meste Bursa. Facelift má posilniť ofenzívu Renaultu, pričom francúzska značka využíva osvedčené prednosti, akými sú komfort a priestrannosť; dôraz kladie aj na modernú technológiu a kvalitu spracovania.

ren-fluence7637g.jpg

Tvar karosérie zostáva zachovaný, prepracovaný je dizajn masky chladiča i celej prednej časti vozidla. Väčšie sú nasávacie otvory, zmenil sa tiež dizajn svetlometov, pod ktorými nechýba diódové denné svietenie.

ren-fluence-25499g.jpg

V interiéri využíva Renault mäkčené plasty a nové látky čalúnenia. Samozrejme, aj bezkľúčové odomykanie auta. Kompaktný rodinný automobil z osveta veľkých sedanov má dĺžku 4,6 metra a rázvor 2,7 m. Na šírku meria 1,8 m, čo napovedá, že vnútri je dostatok priestoru pre 5 pasažierov.

ren-fluence7634g.jpg

V ponuke sú štyri dieselové motory - z nich je novinkou 1,6 dCi 130. Aj benzínový agregát má objem 1,6 litra. Koncepciu motora 1,6 dCi 130 si Renault prvýkrát vyskúšal v modeli Scénic v roku 2011, pričom pri jeho konštrukcii využili skúsenosti firmy Renault z F1. Pri výkone 96 kW (130 k) a s krútiacim momentom 320 Nm má priemernú spotrebu iba 4,6 litra. Už teraz sme zvedaví, ako sa prejaví pri tradičnom testovaní, ktoré plánujeme čoskoro. Mimochodom, jeho uvádzacia cena vo verzii Dynamique je 15 290 €.

ren-fluence7636g.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri