Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Rekordný štart pretekov do vrchu

Monday, 08. 04. 2024 - 18:26, Public relations   

Rekordný štart pretekov do vrchu

Úvodné podujatie oficiálnych Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) pod názvom HILL CLIMB RACE SLOVAKIA RING odštartovalo s rekordným počtom pretekárov. Popri slovenskom „majstráku“ si svoju premiéru u nás odjazdili aj susedia z Českej republiky.

Celkovo 74 účastníkov poslalo prihlášku na dvoje pretekov MSR PAV, ďalej Medzinárodných majstrovstiev Slovenska, Majstrovstiev Slovenska historických automobilov do vrchu, Slovenského kopcového pohára, Majstrovstiev Českej republiky a Majstrovstiev Českej republiky v pretekoch historických automobilov do vrchu. Napokon odštartovalo 67 pretekárov zo Slovenska a Česka.

Michal Petreje;dsc-2579-4.jpg

Deň pretekov sa niesol v duchu slnečného a teplého počasia. S narastajúcimi teplotami aj samotnej dráhy bol správny výber pneumatík rozhodujúci v konečnom súčte meraných jázd. Účastníci mali  k dispozícii celkovo 7 jázd – 3 tréningové a 4 merané-súťažné.

Michal Petreje;dsc-1859-6.jpg

Najrýchlejším jazdcom prvých pretekov sa spomedzi všetkých zúčastnených stal Václav Janík z ORLEN I Janík Motorsport tímu na monoposte NORMA M 20 FC. Trať dlhú 3400 m vo svojej prvej súťažnej jazde zdolal za 1min 17,216s. Druhým v poradí bol Čech Petr Vítek z Climart Racing tímu na monoposte Osella PA 30 a tretie miesto obsadil najrýchlejší Slovák pretekov Martin Juhás z MRM Motorsport Galanta tímu na monoposte LOLA B03/51.

Michal Petreje;dsc-1567-6.jpg

V MSR PAV si najlepšie počínal už spomínaný Martin Juhás pred druhým Mojmírom Čambalom z RS Team na Hyundai i 30N TCR a tretím Vilom Liedlom z Windscape Racing tímu, premiérovo štartujúcim v tejto súťaži na monoposte Tatuus FR2000.

Michal Petreje;dsc-3765-3.jpg

V druhých pretekoch MSR PAV obsadil prvú priečku opäť Martin Juhás, druhý skončil Martin Matuška na Tomis 99-04 a tretí bol Mojmír Čambal z RS tímu na Hyundai i30N TCR.

Michal Petreje;dsc-1956-5.jpg

V triede historikov si prvenstvo v oboje pretekoch vybojoval Miloš Zmeškal na Ralt 032 pred Tiborom Hauserom na Škoda 130RS.

Michal Petreje;dsc-2588-3.jpg

V rámci Slovenského kopcového pohára boli v celkovom hodnotení prvých pretekov najrýchlejší Ján Boldiš z Aries Racing na VW Golf, nasledovali ho Vladimír Podmajerský na Peugeote 206 RC a Ivan Vanko na Škode Felicii. V druhých pretekoch bol najrýchlejší opäť Ján Boldiš, ďalej Vladimír Podmajerský a Michal Bomba na Honde Civic Type-R.

Michal Petreje;dsc-3796-2.jpg

Podujatie bolo prístupné aj pre divákov s voľným vstupom na otvorené tribúny, ako aj do paddocku s pretekárskymi autami.

Michal Petreje;dsc-2096-4.jpg

Viac informácii a kompletné výsledky všetkých kategórií sú dostupné na web stránke SPORTITY-

Viac fotografií nájdete v našej fotogalérii

Michal Petreje;dsc-3824-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri