Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Red Bull Racing a Aston Martin predstavili VALKYRIE

Thursday, 16. 11. 2017 - 13:48, Ľuboš Kašický   

Red Bull Racing a Aston Martin predstavili VALKYRIE

Takto vyzerá vyjadrenie sily a výkonu. Toto je beštiálne zviera trhajúce asfalt a volá sa Aston Martin Valkyrie AMR Pro.


Red Bull Racing a Aston Martin ohlásili spoluprácu začiatkom roka 2016. Dnes sa odvážili svetu ukázať najhorúcejšiu variantu vízie Adriana Neweya, ktorého stopa minulosti v F1 je na novom koncepte Aston Martin Valkyrie AMR Pro jasne čitateľná.

Auto je poriadne klonované pretekárskou DNA a okrem evidentne viditeľných prvkov na karosérii je celé odľahčené. Predné sklo je z polykarbonátov, či konštrukcia z uhlíkových vlákien. Také zbytočnosti, ako kúrenie by ste nenašli. Beštiu na kolesách pod menom Aston Martin Valkyrie AMR Pro bude poháňať atmosféricky 6,5-litrový motor V12 značky Cosworth.

val01.jpg

AMR Pro bude mať menšie priemery kolies, aby mohlo použiť pretekárske pneumatiky Michelin, aké sa používajú pre vozidlá LMP1 v majstrovstvách sveta vytrvalostných špeciálov. Brzdy z karbónu sú zasa z formuly jeden, aby zvládli obrovské sily brutálnej Valkyrie.

val02.jpg

Maximálka by mala byť na hranici 400 km/h, čo autu dáva potenciál popasovať sa aj s ušľachtilými špeciálmi LMP1, či dokonca s kráľovskou F1. No a keď už toto všetko o tom viete, tak nechcite vedieť jedno. Jeho cenu.

Do roku 2020 bude týchto beštiálnych zvierat vyrobených len 25 kusov a všetky sú už teraz predané!

aston-martin-valkyrie.jpg

aston-martin-valkyrie-01.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri