Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rallye Tatry: Čo zaznelo na tlačovej konferencii?

Wednesday, 17. 05. 2017 - 06:07, Public relations   

Rallye Tatry: Čo zaznelo na tlačovej konferencii?

Desať dní pred štartom jedného z najznámejších motoristických podujatí na Slovensku legendárnej Rallye Tatry (26. - 27. mája 2017) sa uskutočnila tlačová beseda za účasti organizačného výboru súťaže, primátora mesta Poprad a zástupcov štátnej a mestskej polície v Poprade.

Tibor Szabosi;c30i3335.jpg

Záštitu nad podujatím, ktoré je zaradené do seriálu majstrovstiev Slovenska, Slovenského rally pohára a Tatransko-Valašského pohára prevzal minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan, ktorý sa osobne zúčastní otváracieho ceremoniálu na štartovacej rampe. Hlavný organizátor 44. ročníka súťaže AOS klub Poprad pripravil pre súťažné posádky trať prechádzajúcu tromi okresmi, Popradským, Spišskonovoveským a Rožňavským s celkovou dĺžkou 435 kilometrov, ktorá v sebe zahŕňa deväť rýchlostných skúšok s dĺžkou 103 km. Jednoetapové preteky sú rozložené do dvoch súťažných dní.

Tibor Szabosi;c30i3382-1.jpg

„Minister školstva má šport veľmi rád, venuje sa športu a osobne si prial zažiť na vlastnej koži adrenalínovú jazdu v rely špeciáli. Chceme mu vyjsť v ústrety a pravdepodobne svoj prvý zážitok spojený s motorizmom okúsi v kokpite s majstrom sveta Stigom Blomqvistom," prezradil Eduard Markovič, čestný predseda organizačného výboru. Okrem ministra školstva si atraktívne športové podujatie nenechajú ujsť ani ďalší vrcholní predstavitelia štátu, štátny tajomník ministra vnútra Rudolf Urbanovič a poradca ministra školstva pre šport Ján Krišanda.

Martin Paľov;ik8a0253-1.jpg

V piatok dopoludnia 26. mája si prihlásené posádky budú môcť vyskúšať nastavenie vozidla na testovacej jazde Hozelec - Úsvit. Po krátkej pauze a posledných úpravách v servise si to zamieria na slávnostný štart na Námestie sv. Egídia v Poprade pred obchodné centrum Forum. Prvé vozidlo prejde štartovacou rampou o 16.18 h. Hneď po slávnostnom štarte na nich čakajú dve identické rýchlostné skúšky RS 1, 2 Novoveská Huta - Mlynky a po ich absolvovaní ešte divácky obľúbený nočný mestský okruh RS 3 Poprad so začiatkom o 22.03 h. „V sobotu 27. mája sa postavia na štart štvrtej rýchlostnej skúšky Spišské Bystré - Poprad. Po nej prídu na rad rýchlostné vložky Mlynky - Hnilec a Hnilec - Gemerská Poloma, ktoré súťažné dvojice absolvujú dvakrát. Po ich prejdení a návrate smerom do Popradu si boj s časomierou vyskúšajú na poslednej, deviatej „rýchlostke" na úseku Spišské Bystré - Poprad a odtiaľ rovno na popradské námestie, kde o 15. hodine začne slávnostné vyhlásenie výsledkov," skonštatoval riaditeľ súťaže Stanislav Hanzeli.

Tibor Szabosi;c30i3643.jpg

Bohatý bude i sprievodný program podujatia. Už vo štvrtok o 18. hodine prebehne v OC Forum autogramiáda najlepších jazdcov aj za účasti legendy svetového motoršportu, Stiga Blomqvista, majstra sveta v rally z roku 1984. Pre 70-ročného Švéda to nebude jediná akcia na blížiacom 44. ročníku Rallye Tatry. Okrem autogramiády, si diváci budú môcť jeho majstrovstvo za volantom vychutnať aj priamo na trati v úlohe predjazdca. Pre akreditovaných novinárov je naplánovaná tlačová beseda so Stigom Blomqvistom v tlačovom stredisku v NTC Poprad v piatok

Tibor Szabosi;c30i3993-1.jpg

26. mája. „Rokujeme s ďalším bývalým známym pilotom rally a trojnásobným víťazom Rallye Tatry Leom Pavlíkom z Českej republiky, ktorý by mal na štvrtkovej autogramiáde odprezentovať svoju knihu s názvom Od škodovky po quattro," dodal Hanzeli.

Tibor Szabosi;c30i3414.jpg

Doposiaľ sa do súťaže prihlásilo 68 súťažných dvojíc z toho je 17 zahraničných posádok z piatich krajín, zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska a Švédska. „V spolupráci s organizátormi Valašskej rally sme vytvorili aj Tatransko-Valašský pohár, súťaž do ktorej sa môžu prihlásiť iba posádky štartujúce na českej súťaži a na Rallye Tatry," povedal tajomník súťaže Peter Oravec.

Martin Paľov;ik8a1634.jpg

Významnou mierou pri organizácii podujatia prispelo aj mesto Poprad. Primátor Popradu Jozef Švagerko ocenil snahu organizátorov: „Rallye Tatry patrí do Popradu a som rád, že si našlo cestu späť. V súčinnosti so štátnou políciou sa budeme podieľať na zabezpečení verejného poriadku, ale hlavne pri organizácii dopravy, počas plánovaných uzávierok ciest. Počas súťaže očakávame veľký nápor zo strany návštevníkov a divákov, ktorí navštívia Poprad hlavne kvôli tatranskej rely. Vítam snahu organizačného výboru o zatraktívnenie súťaže vytvorením spoločného Tatransko-Valašského pohára, kde som sa aj ja osobne zúčastnil na Valašskej rally. Verím, že táto skupina organizátorov dotiahne v priebehu niekoľkých rokov Rallye Tatry vyššie, možno aj do kalendára majstrovstiev Európy. Pozývam všetkých fanúšikov motoristického športu do Popradu a jeho okolia zažiť nevšedné pocity a zabaviť sa pri sledovaní slávnej Rallye Tatry."

Tibor Szabosi;gh7p9964-3.jpg

Popradský klub filatelistov prišiel s iniciatívou vytvoriť pečiatku Rallye Tatry. Pečiatka bude počas súťaže k dispozícii na hlavnej pošte 1 v Poprade. Naposledy bola pečiatka s motívom Rallye Tatry vyrobená pred dvadsiatimi rokmi, pri príležitosti konania súťaže v roku 1997.

Tibor Szabosi;c30i2324-1.jpg

Významný podiel na zabezpečení verejného poriadku, cestnej premávky a aj na úseku z hľadiska bezpečnosti divákov, ktorých bude okolo tratí rýchlostných skúšok približne desaťtisíc, je popradská polícia. Zástupca riaditeľa OR PZ v Poprade Rastislav Polakovič povedal: „Pripravení sme zvládnuť všetky opatrenia, ktoré si podujatie, akým je Rallye Tatry vyžaduje. S mestskou políciou budeme participovať na zabezpečení bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Vieme, že najkritickejším dňom bude zabezpečenie obchádzkovej trasy počas piatkovej nočnej rýchlostnej skúšky v Poprade. Bude to aj najväčšia skúška pre políciu. Sme pripravení splniť všetky oprávnené požiadavky zo strany organizátorov a zvládnuť všetky úlohy na 100 percent".

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri