Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rallye OiLibya de Tunisie: 1. etapa - Despres a Chicherit prvými lídrami

Thursday, 23. 04. 2009 - 20:46, Michal Kostka   

Rallye OiLibya de Tunisie: 1. etapa - Despres a Chicherit prvými lídramiPo príchode na africký kontinent boli účastníci 27. Rallye OiLibya de Tunisie prekvapení priam európskym počasím. Tuniskú oblohu ovládla nízka oblačnosť sprevádzaná dažďom, Slnko sa však priam zázračne objavilo len pár minút pred štartom prvého motocykla. Super špeciálka na pláži mala dĺžku len päť kilometrov, súťažiaci sa však pri pomyslení na ďalších 4500 kilometrov v púšťach Tunisu a Líbye, rozhodli zbytočne neriskovať.



Najrýchlejší čas zaznamenal Cyril Despres, s náskokom osemnásť sekúnd pred druhým Jordi Viladomsom. Tretí najlepší čas patril minuloročnému víťazovi Olivierovi Painovi, štvrtý zas Jakubovi Przygonskemu. Z možných kandidátov na víťazstvo sa Marc Coma umiestnil na piatom a David Casteu na šiestom mieste. Smolu mal hneď na začiatku Francisco Lopez, problémy s elektrikou mu nedovolili dosiahnuť na lepšie ako dvadsiate miesto. V triede quadov bol najlepší Lionel Laine, celkovo zajazdil jedenásty najrýchlejší čas. Tretia Camelia Liparoti si prežila chvíľu strachu, keď jej quad pri výjazde z uzavretého parkoviska zachvátil drobný požiar.



Medzi automobilmi zaznamenal „double“ tím X-Raid, za prvým Guerlainom Chicheritom sa umiestnil Leonid Novickij. Tretí Pascal Thomasse zužitkoval peší prieskum trate a s impozantnou buggy vybojoval tretie miesto. Len o jednu sekundu bol pomalší Christian Lavieille, na päťke sa ocitol tretí jazdec BMW Orlando Terranova. Šiesty Nicolas Misslin, zázračné dieťa so začiatku tisícročia, sa vrátil za volantom ex-továrenského Mitsubishi MPR13 a nechal za sebou Jean-Louis Schlessera.



V triede produkčných vozidiel sa prvá trojka zoradila v poradí Francois Lethier s Toyotou, Joseph Rosso s Nissanom a Christian Barbier s Mitsubishi. Zastúpenie na Tuniskej rally majú aj kamióny, víťazom prológu sa stal Richard Gonzalez, druhý skončil Frederic Coudereau a tretí Alain Coquelle. V triede Open štartujú len dve posádky, rýchlejšou z nich bol sólista Fred Alard.

Trasa druhej etapy vedúcej do bivaku v Oued Mellah musela byť kvôli vytrvalým dažďom upravená. Z pôvodných 250 kilometrov sa bude súťažiť len na posledných šesťdesiatich.



Návrat strateného syna
Po piatich rokoch sa na africké trate vracia Nicolas Misslin. V roku 2002 sa po prvý raz objavil na Dakare a vo veku len 20 rokov získal fantastické desiate miesto. Na ďalších dvoch Dakaroch cieľ nevidel, úspechy však zaznamenal na viacerých súťažiach Svetového pohára. Jeho najlepším výsledkom bolo tretie miesto práve na Tuniskej rally v roku 2003. Na pódium by sa v tomto roku rád vrátil, podmienky má k tomu viac než priaznivé. Po jeho boku do vozidla usadne skúsený Jean-Michel Polato, ktorý ho navigoval už pred rokmi. Vozidlom, ktoré sa na najbližšie takmer dva týždne stane ich prechodným domovom, je Mitsubishi Pajero Evo MPR13. Posledná verzia benzínového Pajera je stále jedným z najlepších cross country vozidiel na svete a Nicolas je mimoriadne talentovaný jazdec. Napínavé súboje mladého, dravého Francúza so skúsenou konkurenciou sú veľkým lákadlom pre všetkých priaznovcov cross country rallies.






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri