Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rallye de Tunisie: Tretia a štvrtá etapa

Sunday, 09. 05. 2010 - 06:06, Michal Kostka   

Rallye de Tunisie: Tretia a štvrtá etapa

3. etapa, Nekrif - Nekrif

Prvá z dvoch slučkových etáp si našla svoje miesto v treťom súťažnom dni. Hoci sa oblasťou nadránom prehnala silná piesočná búrka, priebeh súťaže to našťastie neovplyvnilo. Na 265 kilometrov dlhom okruhu museli súťažiaci prekonať kaňony, vyschnuté riečiská, kamene aj piesok.

www.npo.fr;Laurent Rosso je v púšti ako doma

Do likvidovania straty z druhej etapy sa naplno vrhol Marc Coma. Strategicky vyspelou jazdou a tentoraz aj vďaka zvládnutému servisu si s okruhom okolo Nekrifu poradil najrýchlejšie. Z náskoku  celkovo štvrtého Casteua síce ubral desať minút, na jeho pozíciu sa však ešte nedostal. Druhé miesto si znovu vyjazdil Helder Rodrigues, na rovnakej priečke zotrváva aj v priebežnom poradí. Bez zbytočného rizika etapu absolvoval Chaleco Lopez, prvá priečka mu patrí aj v polčase rally. Najnovšia posila tímu Orlen, 25-ročný Jakub Przygonski sa má stále čo učiť a v utorok si za svojho učiteľa vybral Davida Casteua. Pri svojom prvom štarte v Tunisku sa Przygonski drží na treťom mieste.

www.npo.fr;Helderovi Rodriguesove sa zatiaľ darí

Romain Souvignet (Sherco 450), zverenec Davida Casteua, zatiaľ bez zaváhania napreduje v hodnotení Enduro Cup. V etape skončil osemnásty, celkovo je štrnásty a v rámci Enduro Cupu má pred druhým Matthieu Serradorim (Beta 450 RR) náskok päťdesiat minút. Tuniským jazdcom domáce prostredie nepraje, všetci piati sa motajú na chvoste výsledkovej listiny. Rafal Sonik sa zatiaľ pevným krokom blíži k stanovenej méte a k dvom etapovým vavrínom pridal aj tretí. Dmitrij Pavlov a Vincent Albira (Honda TRX 700) sa na trati od seba príliš nevzďaľujú. Navrch má v tejto chvíli Rus, Francúz zaostáva o pol hodinu.

www.npo.fr;Len jednu etapu zvládla táto buggy

Nestor púštnych súťaží Jean-Louis Schlesser znovu dokázal, že v piesku sa cíti rovnako dobre ako ryba vo vode. Etapovým víťazstvom, a tiež za prispenia problémov súperov, sa zo štvrtého miesta posunul na druhé. Pred ním figuruje už len Christian Lavieille s časom o 3 min. 42 sek. lepším. Ak sa pýtate, kam sa stratil Leonid Novickij, tak vedzte že ho nájdete na priečke s číslom dvadsať. Navigátor Andreas Schulz sa nemýli často, teraz sa tak však stalo. Päťdesiat minútové blúdenie vyústilo v prepad na nešťastnú sedmičku v priebežnom poradí. Dvoma defektmi spomalený Eric Vigouroux bol v etape porazený Francoisom Lethierom, celkovo ho však udržal za sebou.

www.npo.fr;Michaelovi Pisanovi zlyhala v štvrtej etape technika

V triede T2 sa Artem Varencov pokúsil vziať si späť čo mu Francúzi vzali. Rossa seniora poraziť dokázal, na juniora Laurenta mu však chýbali takmer štyri minúty. V hodnotení Wildcat Trophy si Jerome Pelichet naďalej prihadzuje minúty k svojmu náskoku, celkovo ich má už tridsať. V etape mu namerali deviaty najrýchlejší čas, o sedem minút lepší než čas prvého kamiónu v cieli. A za jeho volantom nebol nik iný ako Elisabete Jacinto. S veľkým prehľadom vedie svoj modrý MAN od jedného víťazstva k druhému. V polovici súťaže ju od druhého Huberta Molinu delí dve a pol hodiny.

www.npo.fr;Ani Maurizio Traglio rally nedokončil

4. etapa, Nekrif - Ksar Ghilane


Štvrtá etapa Tuniskej rally, s meraným úsekom dlhým 280 kilometrov, viedla z Nekrifu do jedného z najznámejších a najkrajších miest tejto africkej krajiny, oázy Ksar Ghilane.

Marc Coma slávil po druhý raz víťazstvo v etape, čím výrazne stúpli jeho šance na striebornú priečku. Jakub Przygonski dnes zaostal za Španielom o šesť a pol minúty a už len dvadsať sekúnd ho delí od zostupu na trojku. Chaleco Lopez však nepripustil aby Coma čo len pomýšľal na jeho vedúcu priečku. Do Ksar Ghilene dorazil len o trinásť sekúnd pomalšie a zotrval na čele pelotónu. O akúkoľvek šancu na dobrý výsledok prišiel vinou technickej poruchy Helder Rodrigues. Na svoju šancu zaútočiť v posledných dvoch etapách vyčkáva štvrtý David Casteu. Zároveň sa však musí mať na pozore pred poľskou dvojicou Marek Dabrowski, Jacek Czachor (obaja KTM 690). Ich manko dvadsiatich piatich minút pri tak náročnej súťaži akou Tuniská rally je, sa môže rýchlo scvrknúť.

www.npo.fr;Patrick Sireyjol letí, Elisabete Jacinto kope

Rafal Sonik si podmanil súťaž quadov a už po štvrtý raz nedal súperom možnosť okúsiť radosť výhry. O desať minút pomalší boli Dmitrij Pavlov a Vincent Albira. A presne v tomto poradí sa nachádzajú aj vo výsledkovej listine. Ani Romain Souvignet v Enduro Cupe sa ešte nenabažil víťazstiev a preto na svoje konto pridal ďalšie. Jeho najvážnejší súper Matthieu Serradori odstúpil po zlyhaní techniky a strata zvyšných troch jazdcov sa počíta už na hodiny.

www.npo.fr;Rafal Sonik stále naplno

Leonid Novickij, zdravo nakopnutý včerajším zaváhaním, ukázal, že rýchlosť mu nechýba. Etapový triumf ho vrátil do hry o stupne víťazov, dve etapy pred záverom rally mu patrí štvrtá priečka. Len pár minút za ním je v buggy debutujúci Ronan Chabot. V etape si pripísal svoje zatiaľ najlepšie umiestnenie, štvrté miesto, a v celkovom poradí jeho biela SMG buggy za sebou ťahá vláčik troch žlto-modrých súperov tímu MD Rallye Sport. Christian Lavieille odrazil ďalší útok všetkými masťami mazaného „púštneho lišiaka" J-L Schlessera. Od päťnásobného víťaza Tuniskej rally ho však delia už len necelé dve minúty. Štvrtú etapu poznačila dráma Schlesserovho tímového kolegu Francoisa Lethiera. V jednej zo zákrut vyletela modrá buggy z cesty a po niekoľkých kotrmelcoch ju zachvátili plamene. Na mieste havárie bol takmer okamžite Eric Vigouroux, ktorý pomáhal posádke von z auta. Napriek tomu utrpel navigátor Jean-Marie Lurquin popáleniny rúk a chrbta a bol transportovaný na špecializovené pracovisko do nemocnice v Benarous.

www.npo.fr;QT Wildcat je nové meno pre známe Bowlery

Jerome Pelichet, suverénny líder Wildcat Trophy, si svoje vedenie v tejto trofeji nepoistí. Elektrický skrat ho poslal zo súťaže rovno domov. Z tejto situácie najviac vyťažili Patrick Sireyjol, etapový víťaz trofeje a Yves Fromont, ktorý prevzal po Pelichetovi uvoľnenú prvú priečku. Zástavu domácich jazdcov drží najvyššie Salim Kamoun (Chevrolet Protruck), v etape trinásty a celkovo už v prvej desiatke. V triede T2 opäť Laurent Rosso porazil Artema Varencovi, tentoraz však rozdielom výrazne vyšším. Hodinový náskok síce nie je automaticky zárukou víťazstva, je to však slušný základ. Joseph Rosso pre tím Dessoude stále istí tretie miesto. Elisabete Jacinto vyprodukovala prvú väčšiu chybu keď sa zasekla na hrane duny. Ani to však neprekazilo jej víťaznú šnúru, celkovo je dvanásta.




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri