Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally System Slovakia sa pokúsi pod Tatrami zopakovať výsledky z Prešova

Tuesday, 22. 05. 2018 - 20:30, Ľuboš Kašický   

Rally System Slovakia sa pokúsi pod Tatrami zopakovať výsledky z Prešova

Po vydarenom vstupe do novej sezóny MSR na domácom podujatí v Prešove tím Rally System Slovakia aj na druhej súťaži v Tatrách stavia rovnakú zostavu s Konečným, Haluškom a Plichtom.

 

Najviac práce medzi jednotlivými podnikmi rely sezóny urobil rozhodne Tomáš Konečný, ktorý v rámci prípravy na 45.ročník Rallye Tatry absolvoval aj preteky na Bankove a Jahodnej. „Využili sme túto možnosť. Na aute sme vôbec nemenili konfiguráciu, čím nám síce trochu chýbal výkon, no aj napriek tomu neboli časy v porovnaní s konkurenciou najhoršie. Napokon o časy ani tak nešlo. Dôležité bolo, že sme na rovnakej trati mohli opakovane jazdiť a pracovať s nastavením auta," vysvetľuje Prešovčan, ktorý aj v Tatrách bude štartovať na Subaru WRX s Matúšom Lejkom v triede 3, jazdu na Jahodnej. „V Tatrách nás čaká silná konkurencia. Veď vedľa Ďodiho Béreša, ktorý je rýchly na každej trati, štartuje aj český majster Martin Březík. Ak chceme pomýšľať na dobrý výsledok, tak sa budeme musieť poriadne posnažiť," uvedomuje si Konečný a jedným dychom dodáva: „Rýchlostné skúšky, ktoré sa idú v sobotu sú nádherné a veľmi sa na ne teším. Musím však priznať, že som si nikdy nevytvoril vzťah k mestskému okruhu, ktorý súťaž štartuje v piatok večer. Ten budeme musieť aj v tomto roku nejako prežiť."

Tibor Szabosi;c30i6485asf.jpg

V triede 5 bude prešovský tím reprezentovať skúsený Peter Haluška, ktorého navigovať bude Rado Plichta. „Po súťaži v Prešove sme auto podrobili dôslednej kontrole a príprave na ďalšiu súťaž. Na tatranskú rely sa už veľmi teším, lebo ju považujem za jednu z najkrajších v našich končinách. Snúbi sa tam krásna krajina s dobre umiestnenými rýchlostnými skúškami a veľmi dobre sa tam jazdí. Za tie roky, čo pretekám som už štartoval na všetkých ereskách, ktoré usporiadatelia zaradili v tomto ročníku. A dokonca aj v protismere sme už jazdili pred viacerými rokmi. Pre mňa preto trate nebudú novinkou," konštatuje Peter Haluška.

Tibor Szabosi;c30i5691asf.jpg

Tretiu posádku Rally System Slovakia tímu dopĺňajú Igor Plichta s Michalom Svatom na Citroene Saxo (trieda 7). Po úspešnej domácej premiére vo veľkom „majstráku" tím verí, že chlapci sa chytia aj na náročnej podtatranskej súťaži a dokážu zopakujú podobný výsledok.

Tibor Szabosi;c30i5933asf.jpg

Rallye Tatry 2018 pripravila pre posádky tentoraz osem meraných úsekov, ktoré spolu merajú 95 km. Celkovo aj s prejazdmi posádky najazdia 317 kilometrov. Začína sa v piatok večer nočným mestským okruhom a zvyšok je na programe v sobotu 26.mája. Víťazov budeme poznať niečo pred piatou hodinou popoludní na slávnostnom vyhlásení, ktoré je situované do centra mesta.

Tibor Szabosi;c50q0849.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri