Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rally Sweden: Pre nepriaznivé podmienky sa mení itinerár súťaže

Tuesday, 09. 02. 2016 - 21:17, Tomáš Vrábel   

Rally Sweden: Pre nepriaznivé podmienky sa mení itinerár súťaže

Už o niekoľko hodín sa začína druhé kolo súťaže Majstrovstiev sveta v rally. Oficiálny dátum konania tohtoročnej Rally Sweden je 11.-14. február 2016. Situácia vo Švédsku je mimoriadne nepriaznivá. Obavy, že by mohlo dôjsť až k zrušeniu súťaže však boli vyvrátené. Oranizátor v týchto dňoch vydal informácie o novej, alternatívnej trase pre toto podujatie.

svedskoterz2.jpg

Topiaci sa sneh a ľad zmenil tradičné kompletne zasnežené rýchlostné skúšky na mäkkú, blatovú šotolinu. Na tejto súťaži posádky zvyčajne používajú pneumatiky s hrotmi ako počas samotnej súťaže, tak aj na obhliadkach tratí. Tentokrát je však reálna šanca, že budeme svedkami použitia úplne iného obutia, keďže podmienky pripomínajú skôr jesennú Wales Rally vo Veľkej Británii, ako februárové Švédsko.

Copyright manufacturer;vw-20150215-4466.jpg

Organizátor v týchto dňoch vydal zmenený itinerár súťaže. Plánovaných 21 rýchlostných skúšok je v tomto momente zredukovaných na 13 a celková dĺžka meraných úsekov klesla z 331,21 na 241,48km.

svedskoteraz2.jpg

Denná teplota v mieste konania súťaže je v týchto dňoch okolo 4 stupňov nad nulou. Predpoveď je však priaznivá, nočné teploty na konci týždňa by mali klesnúť až pod -10°C.

Copyright manufacturer;132794-abbring02swe15cc644.jpg

Obhliadky tratí sú posunuté na stredu a štvrtok. Shakedown, ako aj tradičná divácka otváracia superšpeciálna rýchlostná skúška v areáli dostihovej dráhy sú bohužiaľ zrušené.

svdsko.jpg

Pozitívnou správou v záplave nepríjemných informácii je, že oba prejazdy rýchlostnou skúškou Vargåsen, ktorej súčasťou je legendárny Colin's Crest sú stále v programe a práve z tohto úseku je plánovaný aj televízny prenos. 

Copyright manufacturer;111-ostberg-2015-sweden.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri