Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally performance úspešne na Lubeníku

Friday, 04. 07. 2014 - 12:53, Public relations   

Rally performance úspešne na Lubeníku

Dlhodobá úspešná spolupráca Janov Kundláka a Urbančíka viedla k vzniknutiu nového tímu. Za novovzniknutý tím Rally performance v Lubeníku štartovali teda dve posádky. Jano Kundlák s Marcelom Hrankom na aute Honda Civic VTi a Jano Urbančík s Ferim Sobotom na Renaulte Clio Williams. "S Kundlákovcami sa mi dobre spolupracovalo od prvého dňa, ako sme sa spoznali. Sú to ľudia, ktorí robia rally srdcom, presne ako ja a tak sme to celé zavŕšili založením spoločného tímu. Kunďo je skvelý jazdec a je pre mňa v mnohom inšpiráciou.", povedal o novom tíme Jano Urbančík.

"Lubeník sa nám išiel výborne. Auto poslúchalo, technika vydržala. Nasadili sme tempo, pri ktorom som sa cítil dobre. To viedlo k vedeniu v absolútnom poradí už od prvej RS. Nedalo mi to a ďalej som zrýchľoval a tak som sám sebe v tretej RS nadelil ešte ďalších 6 sekúnd. RS peklo som išiel prvý krát, ale sadli sme si.", povedal o Lubeníku Jano Kundlák, absolútny víťaz L Racing VI. Rally Lubeník v slovenskom rally pohári. Takto komentoval pretek Marcel Hranka, spolujazdec: "Po minulom roku sme šli do Lubeníka skladať reparát. Vezieme si cenné víťazstvo absolútne, ako aj v triede, najmä po dvojitom prejazde slávnym Peklom. Podarilo sa, technika poslúchala, Jano tiež počúval môj diktát, problémy sa nám na rozdiel od súperov vyhýbali, až na jeden nezapísaný retardér. Verím, že prejazdmi peklom sme zabávali aj divákov. Mrzí, ma len jedna vec, že naša druhá posádka po úspešnom Prešove nevidela cieľ aj v Lubeníku. Ďakujem tímu za dobre odvedenú prácu."

Jozef Pisch;

V majstrovstvách Slovenska štartoval Jano Urbančík na Cliu Williams. "Po Prešove sme sa na Lubeník veľmi tešili. RS Peklo sa mi ohromne páčila už pred dvoma rokmi, keď som tam štartoval na mojej prvej rally v živote. Po Prešove sme menili zadné tlmiče za nové, nastaviteľné a pretek sme brali aj ako test nového nastavenia. Nanešťastie, už prvý test pred pretekom ukázal, že niečo nie je v poriadku. Auto sa správalo zle, bol problém ho udržať v poslušnosti pomaly aj na rovnej ceste. Problémy sa len zhoršovali a už počas presunu na Rožňavskú mestskú RS som vedel, že toto nebude dobré. Navyše auto začalo vydávať neznáme zvuky a ešte pred RS som bol rozhodnutý odstúpiť.", komentoval Jano nemalé problémy, ktoré ho postihli. "Nakoniec zvíťazila túžba sa povoziť a napriek všetkému sme naskákali do auta a doslova na poslednú možnú sekundu sme stihli odštartovať. Prvé zákruty vyzerali dobre, skrsla vo mne nádej že to bude dobré. Pred koncom prvého kola mestskej skúšky sa však porúčal homokinetický kĺb a naše nádeje sa rozplynuli. Je to blbý pocit, ale ideme ďalej. Už by som sa naozaj chcel povoziť v niečom spoľahlivejšom.", dokončil rozprávanie Jano.

Feri Sobota to okomentoval takto: "Prešov som nemohol ísť s Janom a o to viac som sa tešil na Lubeník. Chcel som si vyskúšať legendami opradené peklo. Navyše Jano písal rozpis oveľa odvážnejšie, ako zvykol a ja som mu ešte potajomky do rozpisu na niektoré miesta dopísal slovíčko ´drž!´, tak som bol zvedavý, ako sa nám pôjde a či zrýchlime. Technika bohužiaľ našu náladu zrýchľovať nepodporila... Veľmi sa ale teším z výsledku Jana Kundláka, vďaka nemu sme šli ako tím z pretekov s oveľa lepšou náladou."

Tibor Szabosi;

Najbližšií pretek v kalendári Rally performance je dvojdňový Rajd Rzeszowski, ktorý je súčasťou majstrovstiev SR v rally 07.-09.08.2014.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri