Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Raid Adventure Team zahajuje európsku sezónu

Thursday, 28. 04. 2011 - 07:15, Michal Kostka   

Raid Adventure Team zahajuje európsku sezónu

Už len týždeň zostáva do štartu III. Admiral Rábaköz Kupa, úvodného podujatia viacerých európskych seriálov. Súťažou, ktorej centrum je v meste Kapuvár neďaleko slovenských a rakúskych hraníc, sa začína tretí ročník Zóny Strednej Európy FIA, Medzinárodné majstrovstvá Českej republiky, Medzinárodné majstrovstvá Poľska a Pohár Slovenskej republiky.

Posádka Raid Adventure Team-u v zložení Juraj Ulrich - Daniela Ulrichová ide do Maďarska obhajovať minuloročné prvenstvo v triede produkčných vozidiel T2. V roku 2010 sa im v silnej konkurencii dvadsiatich vozidiel podarilo vybojovať vynikajúce siedme miesto celkovo, tentoraz budú mať súperov ešte viac. Stúpol tiež počet prihlásených vozidiel v triede T2, Ulrichovci si zmerajú sily s päticou poľských posádok.

Michal Kostka;

Do súťaže odštartujú s osvedčeným vozom Nissan Navara. O prípravách tímu hovorí pilot Juraj Ulrich: „Po zisku tretieho miesta na januárovej rally Budapešť - Bamako prešlo vozidlo dôkladnou kontrolou a bolo vybavené novými brzdami. V Afrike sa nám podarilo nájsť optimálne nastavenie podvozku z hľadiska dlhodobej záťaže. V Maďarsku toto nastavenie, spolu s tlmičmi, otestujeme pri časovo síce kratšom, ale o to intenzívnejšom súťažnom nasadení."

Viac o plánoch na tohtoročnú sezónu prezrádza navigátorka Daniela Ulrichová: „Po Maďarsku sa budeme pripravovať na vrchol našej sezóny, na Silk Way Rally. Kvôli tejto náročnej súťaži vynecháme dve podujatia Zóny Strednej Európy. Teraz sa však sústredíme na štart v Maďarsku, kde zabojujeme o čo najlepší výsledok."

Na maďarskej súťaži bude mať Raid Adventure Team zastúpenie aj v kategórii quadov. O prvé body v sezóne bude proti tuctu súperov bojovať čoskoro plnoletá Sandra Ulrichová. Koncom minulého roka presedlala na výkonnejšiu štvorkolku Suzuki LT-Z 400 s ktorou získala dve piate miesta. Jedna zo súťaží ju zaviedla aj na trate, ktorými povedie III. Admiral Rábaköz Kupa.

Michal Kostka;

Počas zimy pribudli na quade navigačné prístroje, nevyhnutné pre súťaže, kde sa jazdí podľa organizátorom vydaného itineráru. Vďaka ladeniu sa tiež zvýšil výkon motora. V Maďarsku sa Sandra stretne s domácou vyzývateľkou Barbarou Szabó. Pre mladé jazdkyne to bude prvá vzájomná konfrontácia.

III. Admiral Rábaköz Kupa má celkovú dĺžku 500 kilometrov, z čoho 390 kilometrov pripadá na merané úseky. Súťaž začína prvou rýchlostnou skúškou v piatok 6. mája a končí v nedeľu 8. mája. Kúpeľné mesto Kapuvár leží len 80 kilometrov od hraničného prechodu Rusovce - Rajka a je ideálnym víkendovým tipom pre priaznivcov motoristického športu.

O tíme
Raid Adventure Team pôsobí na súťažnej scéne od roku 2000. Na konte má okrem iných aj tri víťazstvá na súťaži Budapešť - Bamako a dva tituly Majstra SR v cross country rally. V roku 2010 získal tím štyri medzinárodné tituly, vrátane prvenstva v Zóne Strednej Európy v triede T2.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri