Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Raid Adventure Team: Titul obhájený!!

Monday, 10. 02. 2014 - 13:00, Public relations   

Raid Adventure Team: Titul obhájený!!

Od prvého dňa až po posledný si posádka Raid Adventure Teamu držala skvelú prvú priečku. A inak tomu nebolo ani pod cieľovou rampou. Každým dňom sa náskok iba zvyšoval, čo posádku hnalo dopredu a zároveň dávalo možnosť nekonať pod tlakom. Víťazstvo získali zaslúžene. A skúsenosti z predošlých rokov iba ukázali, že sú v Afrike ako doma.

raid-adventure-team.jpg

Posledné dni však neboli úplne ružové. Na prvý pohľad vyschnuté soľné jazero, ktoré malo byť uľahčením, skrývalo pod svojim korpusom nie úplne pevný podklad. Posádka zapadla a keďže bol náskok dosť značný tak nikde na okolo sa nečrtala možnosť akejkoľvek pomoci. Keďže úlohy sú v teame jasne určené. Dankinou úlohou bolo tlačiť, podmočená zem bola všade, auto bolo zapadnuté, ale bojovnícky duch bol v pravej chvíli na pravom mieste. A kombináciou Jurajovích šoférskych zručností a Dankinho zápálenia pre vyprostenie sa nakoniec Navaru podarilo dostať na pevnú zem.

raid-adventure-tem-5.jpg

Naledujúci deň sa kempovalo v národnom parku v Senegale priamo pri rieke Gambia. Všetko vyzeralo ako v rozprávke. Z „terasy" miestneho baru bolo vidno hrochy šantiace sa vo vode. A všade na okolo behali zvedavé opice.

Súťaž prináša aj zaujimavé momenty. Spomína Juraj: „Včera sa nám dosť darilo a doleteli sme do cieľa 20 minút pred limitom. Už sme si celú cestu mysleli, že sme poslední. V cieli nikto nebol, ani organizátori. Tak sme si mysleli, že sme si dali zlé súradnice a nie sme na správnom mieste. Neskor však začali prichádzať ostatné posádky. A vedeli sme, že sme správne. A, že sme prví."

raid-adventure-team-2.jpg

Raid Adventure Team sa zúčastnil zatiaľ všetkých ročníkov. A okrem jedného ročníka vždy získal pódiové umiestnenie. Aj keď to už pár dní pred plánovaným odchodom vyzeralo, že sa tento rok nezúčastnia. Predsalen ich Afrika tak očarila, že to tento rok ešte skúsili. A prinieslo to zaslúžené ovocie.

Raid Adventure Team

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri