Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Prvé kolo korisťou Moznerovcov

Monday, 17. 12. 2012 - 12:38, Daniel Mandzi   

Prvé kolo korisťou Moznerovcov

Sneh, mráz a vietor privítal účastníkov zimnej amatérskej súťaže Liqui Moly Winter cup, ktorý sa uskutočnil počas druhej decembrovej nedele na známej trati v priemyselnom parku v Šalgovíku. Seriál troch podujatí, ktoré pripravil organizátor Slovakia Rally Systém má úspešne za sebou prvý diel, druhý sa uskutoční v januári a záverečné tretie kolo bude vo februári.

Tibor Szabosi;co8c5912-4.jpg

Vzostupný záujem pretekárov o súťaž malého formátu teší a môžeme očakávať oživenie štartového poľa v automobilových súťažiach rely. Peletón súťažiacich prekročil šesťdesiatku pretekania chtivých jazdcov z radov amatérov, ale aj účastníkov slovenského šampionátu rely či kopcov. V menoslove jazdcov nechýbali najlepší traja jazdci z minulého ročníka - Igor Drotár, Radovan Mozner i Tomáš Ondrej, pričom vyskúšať si jazdcu na snehu využili aj ďalší relysti či už Peter Haluška, Robo Horák, Martin Koči, Tomáš Kukučka, Vlasto Majerčák, Martin Múdry.

Tibor Szabosi;co8c5967-8.jpg

Organizátori minuloročnú trať pozmenili a z časti bola totožná z ereskou z rely Prešov na Šalgovíku. Kľukatila sa v areáli priemyselného parku a dala jazdcom poriadne zabrať. Nie všetci ju  nedokázali zvládnuť v časovom limite desiatich minút. Veľmi dobre do súťaže vstúpila dvojica Koči - Ferenc, ktorá vyhrala pred Moznerovcami. Päťsekundová penalizácia obrala Ondreja od víťazstva v prvej jazde a skončil v nej až na siedmom mieste. S wéercečkom išiel na zasneženej trati opatrnejšie Igor Drotár, ktorý ako v cieli priznal si chcel hlavne užiť jazdu na tomto povrchu. „Urobil som niekoľko chýb či už na štarte, alebo aj na trati a všetko sa to odzrkadlilo na časoch. Hlavne druhá jazda mi nevyšla, ale som rád, že podujatie dopadlo dobre, všetci sme si schuti zajazdili na zaujímavej trati," povedal Igor Drotár.

Jozef Pisch;1t1u7740-3.jpg

V druhom kole 30 sekundová penalizácia Kočiho definitívne vyradila z boja o miesto v prvej trojke. „Aj vlani sme začínali s druhým miestom a nakoniec bolo z toho celkové prvenstvo. Verím, že tomu bude tak aj teraz a na zostávajúcich dvoch kolách už vyhráme. Hneď v prvej jazde som urobil chybu, keď som trafil retardér a dostal penalizáciu. V ďalších dvoch jazdách to už bolo lepšie, dokázali sme to vytiahnuť na druhú priečku a môžeme byť so vstupom do seriálu spokojní," povedal Tomáš Ondrej.

Tibor Szabosi;co8c6486-7.jpg

Spoločne s Petrom Haluškom (vyhral triedu T3 dom 2000 ccm) vyhrali súťaž tímov, do ktorej boli prihlásené tri dvojice posádok. Slastný pocit víťazstva si vychutnal Rado Mozner so synom Radom, keď za sebou nechali spomínaného Ondreja a tretí skončil Kukučka. „V prvom rade sme sa chceli dobre povoziť na snehu, čas prvého kola nás potešil. V druhom sme sa však nezlepšili ale skôr si sami naložili. V súčte časov troch eresiek sme mali najlepší čas, ktorý nám zabezpečil prvenstvo. Z celkového úspechu mám príjemný pocit, no už teraz viem že v druhom kole nám súperi nič nedarujú," prezradil s úsmevom Rado Mozner st. Už teraz sa môžeme tešiť na druhý diel zimnej amatérskej súťaže Liqui Moly Winter cup, ktorá je prešpikovaná zvučnými menami jazdcov rely.

Tibor Szabosi;67c1739-1.jpg

Z výsledkovej listiny

T4 nad 2000 ccm:
1. Radovan Mozner st./Radovan Mozner ml. (Mitsubishi Lancer) 14:53,287
2. Tomáš Ondrej/Martin Markovič (Mitsubishi Lancer) +8,719 s
3. Tomáš Kukučka/Marek Podobník (Mitsubishi Lancer) + 19,757 s

T3 do 2000 ccm:
1. Peter Haluška/Pavol Hnát (Seat Ibiza TDi) 17:04,502
2. Patrik Kecer/Andrej Šoltýs (VW Golf) + 38,568 s.
3. Martin Kysucký jr./Róbert Pečner (Seat Ibiza TDi) + 42,475

Tibor Szabosi;co8c6165-7.jpg

T2 do 1600 ccm:
1. Kamil Švec/Erik Švec (Honda Civic) 16:57,830
2. Tibor Nagy/Marián Nagy (Honda Civic) + 1:03,592
3. Milan Škopinský/Vladimír Kačmarčík (Honda Civic) + 1:20,282

Tibor Szabosi;co8c6365-6.jpg

T1 do 1400 ccm:
1. Dominik Benček/Jaroslav Benček (Suzuki Swift) 16:28,803
2. Tomáš Polovka/D. Kovalčík (Škoda Felicia) + 36,263
3. František Debnár (Suzuki Swift) + 58,747

Tibor Szabosi;co8c6221-7.jpg

TZ zadný náhon:
1. Radovan Bekeč (Lada) 17:38,384 min
2. Michal Senko Garan (Škoda 130) + 1,527 s
3. Marek Pazderák (Lada VFTS) + 29,943 s

Súťaž družstiev:
1. CMM Media Sport a Jimmy cars Rallye tím
2. Slovakia Rally system
3. PD autosport Rally tím

Fotogalérie:

Liqui Moly Winter Cup I - part 4

Liqui Moly Winter Cup I - part 3

Liqui Moly Winter Cup I - part 2

Liqui Moly Winter Cup I - part 1

Liqui Moly Winter Cup I



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri