Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Predzvesť strieborného pádu?

Sunday, 30. 04. 2017 - 00:46, Ľuboš Kašický   

Predzvesť strieborného pádu?

Ferrari porazilo obidva Mercedesy v kvalifikácii na nedeľňajšiu veľkú cenu Ruska v Soči.


Od nástupu nových pohonných jednotiek v úvode sezóny 2014 Mercedes zo 62 veľkých cien iba trikrát nestál na pole positon! Na 63 pokus sa červeným z Maranella podarilo pretlačiť do prvého radu obidva monopost!!!

Ferrari naznačili výrazné zlepšenie už v prvých troch veľkých cenách novej sezóny, no Mercedes v kvalifikácii stále potvrdil, že má rýchlosť. Soči 2017 sa však môže stať prelomovým medzníkom. Nielenže Vettel vyhral pole position, ale Räikkonen potvrdil silu červených druhým miestom, ktoré znamená, že Ferrari po dlhých 127 GP znova postaví obidva monoposty do prvého radu!

pi01.jpg

Navyše tretí nie je Lewis Hamilton, ale Valtteri Bottas, ktorý Angličana zdoláva v jeho silnej stránke (kvalifikácii) už druhýkrát v rade! A to je rovnaké prekvapenie, ako Ferrari v prvom rade. „Nebol som dosť rýchly," priznáva Hamilton. „Strácal som veľa v poslednom sektore. Musíme v noci popremýšľať, ako sa dá ešte zlepšiť. Ferrari urobilo dobrú prácu. Navyše sú rýchli aj v pretekoch a tak musíme urobiť všetko, čo sa dá."

pi02.jpg

Za Ferrari a Mercedes sa poskladali redbully, medzi ktoré sa dokázal vklíniť nestarnúci Massa na williamse. Nádejnú rýchlosť má aj renault Nica Hulkenberga, ktorý bude štartovať z ôsmeho miesta. Mimochodom, ak spomíname Renault, tak niekto vyniesol von informáciu, že Francúzi začali rozhovory s manažmentom Fernanda Alonsa o jeho návrate do Renaultu. Ak Honda rýchlo niečo neurobí, tak v nasledujúcej sezóne môžu o ex-šampióna naozaj prísť.

q-results-fia.jpg

Veľká cena v Soči sa v nedeľu jazdí podľa štandardných časov. Štart je o 14.00 nášho časového pásma a sledovať ju môžete na staniciach Šport2 alebo RTL.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri