Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

„Predsúťažný cieľ splnený“, hlási Tibor Cserhalmi

Sunday, 14. 08. 2016 - 11:31, Public relations   

„Predsúťažný cieľ splnený“, hlási Tibor Cserhalmi

Mnohí z jazdcov 8. ročníka Rally Lubeník s pokorou okomentovali rýchlostné skúšky, ktoré pre nich pripravili gemerskí organizátori. Podľa ich slov RS Chválová - Ratková zniesla parametre majstrovstiev sveta. Veľký počet horizontov s ťažkými zákrutami dali zabrať ako vodičom, tak i spolujazdcom. S nástrahami trate sa medzi bývalými N-kami, po novom trieda 3, najlepšie vysporiadala dvojica Tibor Cserhalmi - Lukáš Šintal, jazdiaca na Mitsubishi Evo IX, odetom v žltočiernych farbách Slovnaftu. Vyhrali šesť z ôsmych rýchlostných skúšok a pred druhými, bratmi Lapdavskými (Mitsubishi Evo IX), zvíťazili s náskokom takmer 25 sekúnd. Pozornosť si zaslúži aj zisk 8. priečky v absolútnom poradí Rally Lubeník.

Tibor Szabosi;c30i7786-2.jpg

Po prvý dvoch rýchlostných skúškach, ktorými boli dva nočné prejazdy RS Sirk - Lubeník boli na druhom mieste so stratou 3,5 s na Lapdavských. „Prvá nočná RS nebola dobrá hlavne kvôli tomu, že sme dlho čakali na štarte a pneumatiky nám za ten čas vychladli, ale keď sa zahriali, držali veľmi dobre. V druhej nočnej rýchlostke sme mali zahriate pneumatiky, čím sme sa zlepšili o 15 sekúnd. Dnes šiel každý opatrnejšie, pretekať sa bude až v sobotu," povedal po absolvovaní piatkových RS Tibor Cserhalmi, ktorý prezradil, ako si čo najlepšie oddýchnuť a pripraviť sa na sobotu. „Treba si dať jedno pivo a rýchlo zaspať, ráno si dať banán a croissant a môže sa pretekať, čakajú nás ťažké trate" s úsmevom dodal Cserhalmi.

Tibor Szabosi;c30i4532-1.jpg

V sobotu čakalo na súťažiacich šesť skúšok. Sirk (11,25 km) s deviatimi nebezpečnými horizontami a Ratková (11,6 km) s veľkým počtom „vracákov" a skokov. Po absolvovaní štyroch zo šiestich sobotňajších rýchlostných skúšok Prešovčania figurovali na prvom mieste a pred druhou, bratskou posádkou Lapdavských, najväčších konkurentov v triede, mali vyše 14 sekundový náskok. „Auto drží pokope, sme spokojní, trochu sme naštvaný na organizáciu. Budem konkrétny. Pred nami išlo štartovné číslo 58, ktoré vyletelo z trate. Traťoví komisári nás asi kilometer pred cieľom začali zastavovať, tak sme ďalej pokračovali voľnejším tempom a asi 100 metrov pred nehodou nás jeden zastavil a ďalší ukazoval, že máme pokračovať. Žiadali sme náhradný čas, tak uvidíme ako rozhodnú. Myslím, že sme tam nechali 15 sekúnd. Čakajú nás posledné dve „erzety" a ideme prezuť. Pirelli dáme dole a skúsime Micheliny. Pri Tiborovom jazdeckom štýle sa Pirelli veľmi rýchlo derú. Predbehli sme síce Lapdavských, ale rally sa vyhráva až po poslednej RS," skonštatoval co-pilot Lukáš Šintal. Pokračuje Tibor Cserhalmi: „Trošku nás z koncentrácie vyviedla sanitka na trati, ale to vlastne takmer všetkých, čiže sme mali rovnaké podmienky ako ostatní. Na trati to po štyroch prejazdoch vyzerá, akoby ste na každej druhej zákrute vysypali Aviu štrku. Tretie kolo bude veľmi nebezpečné. Ideme z taktikou udržať prvé miesto, s istotou a rozumom dôjsť na rampu."

Tibor Szabosi;c30i8165-2.jpg

Predsúťažný cieľ posádke v žltočiernych farbách vyšiel na sto percent. V absolútnom poradí skvelé 8. miesto, víťazstvo v triede 3 a zodpovedaný otáznik pri voľbe pneumatík. T. Cserhalmi: „Sme šťastní, auto nám vydržalo, mechanici KIT Racingu boli úžasní a čo sa týka pneumatík, dilema je vyriešená. Na Barumke budeme obúvať pneumatiky Michelin. Trate v Lubeníku boli veľmi rýchle a veľmi zradné. Usporiadatelia zorganizovali kvalitnú súťaž. Som tak unavený, že by som si teraz najradšej ľahol do tohto potôčika (pozn. pri cieľovej rampe v obci)". Už o necelé dva týždne sa spomínaná dvojica predstaví na Barum Czech Rally Zlín (26.-28. 8. 2016). Trate na Barumke budú úplne iné ako v Lubeníku. Na záver T. Cserhalmi nezabudol poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na úspechu. „Lukáš Šintal bol fantastický, všetko fungovalo na sto percent, bez žiadnej chybičky. Mechanici, celý tím Kit Racing aj auto, boli perfektné pripravení. S tým istým autom, aj tímom ideme aj na Barumku", dodal Cserhalmi.

Slavo Petrus

Tibor Szabosi;gh7p5121-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri