Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Pred uzávierkou prihlášok na 42. Rally Košice

Friday, 26. 08. 2016 - 15:27, Public relations   

Pred uzávierkou prihlášok na 42. Rally Košice

Do uzávierky prihlášok na 42. Rally Košice zostáva už len posledný deň. Organizátori pomaly vrcholia s prípravami na svoju súťaž.

Začiatkom septembra sa v Košiciach uzavrie rally sezóna na Slovensku, a preto táto dvojetapová súťaž rozhodne o absolútnych majstroch Slovenska i majstroch jednotlivých tried. V Maďarsku je už o absolútnych majstroch rozhodnuté. Ešte pred koncom sezóny sa nimi stali Norbert Herczig s Igorom Bacigálom, avšak v jednotlivých triedach ešte nič nie je isté.

Tibor Szabosi;0y2a5292-1.jpg

Rally Košice je už dvanástym rokom zaradená do FIA Zóny strednej Európy. Tento „zónový seriál" vznikol v stredoeurópskych krajinách Česko, Slovensko, Rakúsko, Poľsko a Maďarsko a postupne sa rozšíril až do 14 krajín Európy. Šampionát je vypísaný v disciplínach autokros, preteky automobilov na okruhu, preteky automobilov do vrchu, karting, rally, rallycross, cross-country a slalom. V rally sú klasifikované vozidlá v skupinách 2WD, produkčné vozidlá a tiež vozidlá R5, S2000 a RRC. Kalendár FIA-CEZ v rally obsahuje v tomto roku 12 podujatí. Košická súťaž sa koná ako deviata v poradí.

Rôznymi zmenami prešiel aj slovenský šampionát, ktorý je aktuálne „otvorený", a preto ponúka možnosť účasti medzinárodným posádkam. Rally Košice bola počas svojej vyše 40-ročnej histórie v rokoch 1999 až 2004 zaradená aj do Majstrovstiev Európy, a preto sa na jej štarte zišli posádky z rôznych kútov Európy. V roku 1996 bola po prvýkrát zaradená do Majstrovstiev Maďarska a v tomto roku to už bude po deviatykrát. V rokoch 2010 - 2012 bola súčasťou aj poľského šampionátu. Možnosť odštartovať majú aj slovenskí jazdci na vozidlách, ktorým skončila homologácia a spĺňajú národné technické predpisy a to v národných triedach NG1 a NG2. O niečo inak je na tom maďarský šampionát, ktorý je uzavretý, t.j. bodovať v ňom môžu len posádky s maďarskou licenciou. V Košiciach majú možnosť predstaviť sa aj posádky Slovenského rally pohára alebo začínajúce dvojice v rámci Rally školy, ktoré absolvujú skrátenú časť trate, resp. len jednu etapu.

Tibor Szabosi;0y2a5530.jpg

Prípravy na 42. ročník Rally Košice sa pomaly chýlia ku koncu. Vydané sú Zvláštne ustanovenia s časovým harmonogramom a prebieha prihlasovanie súťažných posádok. Ústretový postoj mesta Košice a Rožňava uľahčuje prácu organizátorov, aj vďaka čomu by už koncom tohto týždňa mali mať organizátori z Auto klubu Košice v rukách všetky povolenia k súťažným tratiam. Po ukončení prihlasovania pôjde do tlače Bulletin a samozrejme aj Itineráre pre posádky. Okrem toho prichádzajú aj prvé žiadosti zástupcov médií o akreditáciu na podujatie.

Jeden deň pred uzavretím prihlasovania sa v zozname nachádza 60 posádok zaradených do FIA CEZ, Majstrovstiev Slovenska a Slovenského rally pohára a ďalších 19 posádok zaradených do Majstrovstiev Maďarska. Až 11 dvojíc sa doposiaľ prihlásilo na vozidlách najnovšej špecifikácie R5! Uzávierka prihlášok je stanovená na 26. augusta a zoznam prihlásených so štartovnými číslami bude zverejnený 1.septembra.

Zdenka Tamášová
Tlačový tajomník 42. Rally Košice



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri