Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Poznáme predbežný kalendár ERC 2018

Thursday, 07. 12. 2017 - 08:38, Ľuboš Kašický   

Poznáme predbežný kalendár ERC 2018

V piatok FIA potvrdí oficiálne nové kalendáre šampionátov na sezónu 2018. Už dnes však zverejnili v ERC predbežný kalendár.


Vieme o tom, že v nasledujúcej sezóne 2018 sa chystá absolvovať celé Majstrovstvá Európy v rely slovenský tím Rufa Sport a tak aj pre nás je zaujímavé pozrieť si, ako bude vyzerať nový európsky rely kalendár.

erc2018.jpg

Už pri prvom pohľade je jasné, že usporiadatelia si tentoraz veľa práce nedali. Nielenže pokračujú v trende „menej je viac", ale nezmenili sa ani jednotlivé usporiadateľské krajiny. ERC 2018 má teda osem podujatí, ako tomu bolo už tento rok, a okrem jedinej výmeny termínu medzi Poľskom a Talianskom sa prakticky nič nezmenilo.

Znova sa začína na šotoline Azorských ostrovov (22.-24.marec) a po nich nasleduje asfalt na Kanárskych ostrovoch (3.-5.máj). Šampionát potom pokračuje rovnako, ako vlani dvojicou šotolinových súťaží v Grécku (1.3.jún) a na Cypre (15.-17.jún).

2acc02.jpg

Na letný júlový termín, ktorý mala v tomto roku rely v Rzeszowe sa teraz natlačil Rím (20.-22.júl, asfalt) a na italský septembrový termín (21.-23.september) sa zasa presunulo Poľsko, ktoré sa nepôjde v Rzeszowe, ale v okolí Mazurských jazier na severozápade krajiny.

Nás samozrejme najviac zaujíma susedná Barumka v Zlíne, ktorá si drží svoj augustový termín a ani teraz rozpálený asfalt na južnej Morave chýbať v ERC nebude (24.-26.august). Finále ostalo Lotyšsku, kde budeme dúfať, aby október šotolinový terén nerozbahnil (12.-14.október).

FIA European Rally Championship 2018
22.-24. Marca: Azores Airlines Rallye (Portugal, gravel) ERC Junior
3.-5. Mája: Rally Islas Canarias (Spain, asphalt) ERC Junior
1.-3. Júna: Acropolis Rally (Greece, gravel)*
15.-17. Júna: Cyprus Rally (Cyprus, gravel)
20.-22. Júla: Rally di Roma Capitale (Italy, asphalt) ERC Junior
24.-26. Augusta: Barum Czech Rally Zlín (Czech Republic, asphalt) ERC Junior
21.-23. Septembra: Rally Poland (Poland, gravel) ERC Junior
12.-14. Októbra: Rally Liepāja (Latvia, gravel) ERC Junior

Takto by teda mal vyzerať kalendár Majstrovstiev Európy v rely 2018. Zajtrajšie rozhodnutie FIA by na tom už nemalo nič meniť a myslím, že môžeme začať „bukovať" ubytovanie.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri