Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Posádka Subaru Komárno v Levoči medzi najrýchlejšími

Tuesday, 21. 02. 2017 - 15:53, Ľuboš Kašický   

Posádka Subaru Komárno v Levoči medzi najrýchlejšími

- Minarovič s Těšínským v Zimnej Levoči piaty
- s najlepším časom na druhom meranom úseku
- ostré auto na sezónu už pred dokončením

Levoča, 19.februára 2017 - Nová posádka Subaru Komárno Rally Teamu Maria Csenteho v zložení Tomáš Minarovič a Petr Těšínský absolvuje mimo Majstrovstiev Slovenska v rally aj sezónu v MiniRallyCupe. Ten po úvodnom podujatí v Dobšinej pokračoval ostatný víkend druhým podnikom v Levoči. Zimné počasie vydržalo aj tu a posádky si deväťkilometrový úsek, ktorý sa mal jazdiť štyrikrát (v druhej sekcii dvakrát v protismere), len pochvaľovali. „Nádherná rýchla trať. Dokonca niekoľko malých skokov a chvíľami padajúci sneh len umocňoval dojem, že jazdíme „malé Švédsko"," priblížil podmienky Tomáš Minarovič.

Tibor Szabosi;c30i9388-4.jpg

Minarovič jazdil iba druhýkrát na hrotoch, no hneď sa blysol najrýchlejším časom v druhej rýchlostnej skúške. „Na prvom meranom úseku nás spomalili dve havarované autá, ktoré štartovali pred nami. Pri prejazde okolo nich sme museli výrazne spomaliť a stratili sme rozhodujúci čas. Druhú eresku sme síce zajazdili najrýchlejšie zo všetkých, no strata z RS1 bola veľká a už nemalo zmysel riskovať. Kontrolovali sme tak svoju piatu pozíciu," opisuje rozhodujúce momenty súťaže Tomáš. Navyše posledná rýchlostná skúška bola z bezpečnostných dôvodov zrušená (pozn.: odstraňovanie havarovaných vozidiel spôsobilo posun harmonogramu) a rozhodnutie neriskovať bolo teda správne.

Michal Bobko;dsc6735.jpg

Komárňanský tím štartoval na rovnakom aute ako v Dobšinej, no tentoraz už na sedadle spolujazdca sedel Petr Těšínský, ktorý má s Tomášom absolvovať celú sezónu. „Po našom debute na Szilveszter Rallye na Hungaroringu sme si prvýkrát spolu vyskúšali aj typickú rely súťaž a jazdilo sa nám spolu veľmi dobre. Už sa obaja tešíme na ďalšie preteky, ktorými bude posledné podujatie Zimného pohára 18.marca v Košiciach," dodával Tomáš Minarovič. Košice sa tak stanú poslednou previerkou pripravenosti auta aj celého tímu na novú sezónu MSR 2017.

Radovan Bries;asf-1638.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri