Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA s Grzybom jednoznačnými víťazmi 22.Rally Prešov

Tuesday, 05. 05. 2015 - 09:38, Miroslav Majláth   

RUFA s Grzybom jednoznačnými víťazmi 22.Rally Prešov

Posádka slovenského RUFA SPORT Teamu, poliaci Grzyb s Hundlom na Forde Fiesta RS WRC, jednoznačne ovládla už po štvrtýkrát v rade Rally Prešov.


Tibor Szabosi;h7p0559-4.jpg

Grzegorz Grzyb s Robertom Hundlom na druhé kolo slovenských rally majstrovstiev cestovali s predsavzatím vyjazdiť čo možno najväčší počet bodov do priebežného hodnotenia seriálu, ale aj, ak by sa podarilo pridať k trojici absolútnych víťazstiev štvrté, ktoré by ich do histórie tejto súťaže zapísalo ako najúspešnejší tím a posádku v histórii. „Bolo by neskutočne pekné, ak by sa nám podarilo v Prešove zvíťaziť aj štvrtýkrát v rade. Kvalitu a vozidlo na to máme, vieme však, že konkurencia je veľmi silná," hlásil pred štartom jazdec RUFA SPORT Teamu Grzegorz Grzyb.

Tibor Szabosi;h7p4948-4.jpg

Tohtoročná 22. Rally Prešov odštartovala v už stabilnom termíne, čiže 1.- 2.mája 2015. Pre súťažiace posádky pripravil organizátor celkovo osem rýchlostných skúšok, z ktorých dve absolvovali v piatok podvečer (1.5.2015) a zvyšných šesť v sobotu (2.5.2015). Posádka slovenského RUFA SPORT Teamu, štvornásobní absolútni majstri Slovenska, sa ujali vedenia už po prvom, mestskom teste, kde sa im podarilo dobre odštartovať, výsledkom čoho bol ich náskok v cieli 2,8 sekundy. V druhom bol síce Grzegorz s Robertom o 0,01 sekundy pomalší ako konkurencia, napriek tomu prenocovali na vedúcej priečke. V sobotu sa súťažiaci zobudili do upršaného rána. Samozrejme, voľba pneumatík bola jasná a aj vďaka nej sa podarilo Grzegorzovi s Robom už v prvom rannom teste odskočiť od najbližšej konkurencie o 10,5 sekundy. Profesorsky presná jazda pokračovala, pričom v v rámci prvej trojice rýchlostných skúšok rovnako nenašli premožiteľa. Po prejazde štvrtým testom ich od najbližšej konkurencie delilo 46,6 sekundy. Z posledných troch rýchlostných skúšok pred cieľom si posádka RUFA SPORT Teamu odniesla ešte dve druhé miesta a jedno štvrté miesto. Rozumná jazda a nastolené tempo jej s prehľadom stačilo na dosiahnutie štvrtého absolútneho víťazstva na Rally Prešov v rade a zapísala sa tým do histórie Rally Prešov. „Sme spoločne s Robom neskutočne šťastní. Podarilo sa nám v Prešove vyhrať už štvrtýkrát v rade za sebou. Toto sa ešte nikomu pred nami nepodarilo. Samozrejme to nebolo iba tak, súťaž bola veľmi ťažká, celý deň pršalo a trate boli preto veľmi zradné a šmykľavé. Všetko sme však zvládli, sme v cieli, navyše nesmierne šťastní a to je podstatné," povedal po dojazde do cieľa jazdec RUFA SPORT Teamu Grzegorz Grzyb.

Tibor Szabosi;h7p0140-6.jpg

Ľubomír Kleman, manažér RUFA SPORT Teamu bol samozrejme po dojazde svojej posádky do cieľa nadmieru spokojný a šťastný: „Pred súťažou som veril, že by sa nám to mohlo podariť. Teraz je to už realita. Nielenže naša posádka už po štvrtýkrát v rade za sebou brala z Rally Prešov absolútne víťazstvo, ale prebrali sme po Prešove aj vedenie v rámci slovenského šampionátu. Verím, že takto sa nám bude dariť aj vo zvyšku sezóny, na ktorej konci by možno mohol byť aj piaty titul absolútnych majstrov. Dnes je však ešte veľmi skoro nad niečím takým premýšľať. Ďakujem posádke za výborný výkon, mechanikom zo spoločností Wevers Sport a Keane Motorsport za špičkovú prípravu Fordu Fiesta RS WRC a partnerom tímu za podporu. Samozrejme nesmiem zabudnúť ani na divákov a priateľov, ktorí nás rovnako poháňajú vpred. Profesorská jazda Grzegorza znamenala v cieli odskok od druhého v poradí o 33,1 sekundy a na tretieho dokonca 1 minútu 33,8 sekúnd. Som spokojný, dosiahnutý úspech nám signalizuje, že sme na správnej ceste. Vidíme sa na Rally Lubeník koncom mesiaca jún."

loga-eger-rally.jpg

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri