Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Portugalsko, Španielsko, Poľský trip Jantár Teamu

Wednesday, 17. 05. 2017 - 09:12, Public relations   

Portugalsko, Španielsko, Poľský trip Jantár Teamu

Slovenský Jantár Team má za sebou trojicu významných pretekov. Dva z nich sa započítavali do európskeho šampionátu, jeden do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu.

Preteky Rampa Internacional de Falperra sa konali v Portugalsku, neďaleko mesta Braga. Práve tu odštartovalo druhé kolo Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2017. Slovensko na týchto pretekoch reprezentoval jediný jazdec, Ján Miloň v spolupráci s vozidlom BMW Z4 GT3.

milon-fito-2017-8.jpg

„V Portugalsku som mal premiéru. Kopec som nikdy v živote predtým nevidel, ale musím povedať, že je neskutočne krásny. Trať je náročná, rýchla, ale aj poriadne technická. Smeruje dokonca nielen hore kopcom, ale v jednom mieste je horizont a za ním klesanie dole kopcom. Po príjazde do mesta Braga pršalo skoro stále až do soboty večera, čiže aj cez tréningové jazdy. V nedeľu však vyšlo slnko a trať na ostré jazdy ihneď vyschla, čo bolo super. Čo sa týka štartujúcich, priznávam, že presné číslo koľko jazdcov odštartovalo neviem, ale podľa zoznamu prihlásených nás na tieto preteky figurovalo 240, čo je neskutočný počet. Samozrejme takýto počet štartujúcich pritiahol aj nesmierne množstvo divákov, ktorí doslova obkolesili celú trať a vytvorili nádhernú kulisu. S výsledkom som nadmieru spokojný, veď pri neskutočne silnej konkurencii sa mi podarilo dojazdiť na štvrtom mieste v triede aj kategórii GT," opísal Ján Miloň preteky v Portugalsku.

milon-fito-2017-5.jpg

Po portugalskom dobrodružstve nasledovali ďalšie preteky európskeho šampionátu hneď o víkend neskôr. Tie sa konali v Španielsku pod názvom Subida Internacional Al Fito, na trati, ktorá sa nachádza pri meste Oviedo. Rovnako ako v Portugalsku, aj na pretekoch v Španielsku reprezentoval Slovensko jediný jazdec, Ján Miloň.

milon-fito-2017.jpg

„Preteky v Španielsku, dá sa povedať, veľmi pripomínali portugalské. Všade množstvo horkokrvných divákov, trať pre mňa opäť absolútne neznáma. Keď už sme pri trati, táto bola ešte zaujímavejšia. Bola rovnako veľmi rýchla, nesmierne technická s množstvom zákrut, ktoré nadväzovali jedna na druhú. V niektorých miestach bola trať tak úzka, že som mal dojem, že v tej rýchlosti sa na ňu nemôžem vopchať. Navyše na nej bol jeden skok, kde autá doslova lietali vzduchom, pričom hneď za ním nasledovala ťažká ľavá zákruta. Aj počasie bolo obdobné ako v Portugalsku, pršať prestalo až na ostré jazdy, tu však ostali niektoré miesta na trati mokré, čo bolo veľmi nebezpečné. Z mojich jázd som mal výborný pocit, od jazdy k jazde som zrýchľoval, čoho výsledkom bolo tretie miesto v triede aj kategórii. Samozrejme podujatia zaradené do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu by som nemohol absolvovať bez podpory partnerov Jantár Teamu, ale ani mechanikov, či rodinného zázemia, za čo by som sa chcel všetkým pekne poďakovať," doplnil Ján Miloň po pretekoch v Al Fito.

Tibor Szabosi;c30i1653-7.jpg

Presne v termíne španielskych pretekov odštartovalo v poľskej Zaluži aj druhé kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017. Na podujatí pod názvom 43. Bieszczadski Wiścig Górski reprezentoval Jantár Team Jaroslav Dubóczi spoločne s vozidlom Seat Leon Supercopa. Pre Jara bola trať v poľskej Zaluži novinka, keďže tu ešte nikdy v minulosti neštartoval. Pri pohľade na počasie treba povedať, že sa ničím nelíšilo od už spomínaného portugalského, či španielskeho. V sobotu prehánky, hmla, ale občas aj zubaté slnko, v nedeľu slnečno a sucho. Jaro všetky nástrahy trate viac menej bez problémov zvládol, pričom v sobotu mu patrilo prvé miesto v triede E1+200/4x2, v nedeľu jeho výkon stačil na druhé miesto v triede.

Tibor Szabosi;asf-6033.jpg

„V sobotu to bolo lepšie, aj keď sme celý deň maturovali nad tým, čo do ktorej jazdy obuť. Nakoniec to vyšlo a vyhral som. V nedeľu mi hviezdy celkom nepriali a bolo z toho druhé miesto. Podstatné je, že som dojazdil až do cieľa, auto fungovalo bez problémov a ja som získal nové skúsenosti, ale aj veľmi cenné body," povedal Jaro Dubóczi po pretekoch v Zaluži.

Tibor Szabosi;c30i2491-4.jpg

Jantár Team nebude oddychovať ani počas nadchádzajúceho víkendu, keď oboch jazdcov tímu budeme mať možnosť sledovať na rovnakom podujatí. Tým bude Moris Cup Jahodná pri Košiciach.

Tibor Szabosi;c30i1923-2.jpg

Fotogaléria Jantár team GSMP Załuż 2017

jantarpartneri.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri