Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Popovič uzatvoril sezónu na ringu

Tuesday, 08. 12. 2020 - 20:13, Public relations   

Popovič uzatvoril sezónu na ringu

Aj pre posádku bratislavského tímu GLORTEX RACING, v zložení Roman Popovič a Peter Baran, bola poslednou automobilovou súťažou tohtoročnej ťažkej sezóny improvizovaná rely na okruhu Slovakia Ring.

Rok 2020 sa do histórie Majstrovstiev Slovenska automobilových súťaží zapísal ako mimoriadne náročný. Z pôvodne plánovaných podnikov sa nakoniec odjazdili iba dva, no aj tie sa konali za hranicami našej krajiny. Aby bolo vôbec možné vyhlásiť víťazov tried a absolútneho šampióna, tak sa prijala alternatíva o konaní rely podujatia na automotodróme v Orechovej Potôni. Je to síce trochu netradičné, no za danej situácie absolútne pochopiteľné. Buďme preto radi, že sme mohli nedokončenú sezónu uzatvoriť aspoň takto. Len treba veriť, že sa z netradičného riešenia nestane bežný štandard.

Michal Špánik;df1a6863.jpg

Usporiadatelia naozaj dokázali malý zázrak a natesnali do uzatvoreného areálu približne 130 meraných kilometrov automobilovej súťaže! Jazdilo sa po dva súťažné dni, ktoré boli osobitne bodované. Posádka Roman Popovič a Peter Baran štartovala s vozidlom Škoda Fabia Rally2 evo v triede dva, a po doterajšom zložitom priebehu sezóny sa dokázala po obidva dni slušne umiestniť v absolútnom hodnotení a pripísať si prvé majstrovské body, keďže to bol jej prvý štart v končiacej sa sezóne MSR 2020.

Michal Špánik;img-9429-7.jpg

„Pred štartom sme si zrozumiteľne zadefinovali naše ciele, ktoré sme dokázali splniť do bodky. Preto sme s naším štartom na Rally Slovakia Ringu úplne spokojní,“ prikyvoval s úsmevom Roman Popovič. „Keďže sme tento rok na Slovensku prakticky neštartovali, tak nám nešlo o žiadne body a my sme sa mohli pokojne sústrediť na naše úlohy. Tou základnou bolo zvládnuť náročné podmienky na trati a bez vážnejších problémov preteky dokončiť. Najazdili sme plný počet kilometrov a dobre sme otestovali vozidlo. Ja sa netajím tým, že sa s týmto krásnym pretekárskym strojom stále zžívam a len postupne si k sebe nachádzame cestu. Aj teraz sme sa na trati zrýchľovali postupne a v závere sme urobili aj niekoľko časov, ktoré nás potešili.“

Michal Špánik;img-9650-10.jpg

Dvojica tímu GLORTEX RACING vybojovala počas prvého súťažného dňa absolútne desiatu priečku, ktorú v druhom súťažnom dni dokázala vylepšiť ešte o dve miesta. V súčte oboch súťažných dní tak patrilo Popovičovi s Baranom pekné ôsme miesto. „Nemali sme veľké očakávania a tešíme sa z tohto umiestnenia. Je to taký malý bonus k našim splneným úlohám,“ dodáva Bratislavčan Popovič, ktorý mal azda zo všetkých štartujúcich na okruh najbližšie. „Tieto preteky boli našou bodkou za sezónou. Teraz pôjde auto na repas a my si poctivo zanalyzujeme nielen tieto preteky, ale aj celý priebeh náročnej sezóny 2020. Na základe toho potom budeme môcť stanoviť naše ciele a očakávania pre novú sezónu 2021. Ešte predtým by som však chcel poďakovať našim obchodným partnerom, zvlášť spoločnosti GLORTEX, za pomoc a podporu. Veľká vďaka tiež tímu Romana Krestu, ktorý nám výborne pripravoval techniku. Zabudnúť nemôžeme ani na našich fanúšikov a naše rodiny, ktoré nám držali palce a podporovali nás morálne. Všetkým vám naozaj ďakujeme a veríme, že v nasledujúcom roku vás potešíme aj nejakým pekným výsledkom,“ uzatvára pokorne Roman Popovič.

Michal Špánik;df1a6865.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri