Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Poľská naháňačka pokračuje

Saturday, 01. 07. 2017 - 21:34, Ľuboš Kašický   

Poľská naháňačka pokračuje

Famózny Neuville dnes za dve eresky stiahol stratu, ktorú získal defektom a doslova zotrel Tänaka. Žiaľ, Latvalu zo súboja vyradila porucha.


Druhá etapa poľskej rely priniesla nádherný dramatický súboj medzi Thierry Neuvillom (hyundai) a Ottom Tänakom (fiesta). Obaja sa striedali vo vedení a naháňali doslova desatiny sekundy. S odstupom iba približne desať sekúnd za nimi sa statočne snažil držať tempo aj Jari-Matti Latvala, ktorého však na RS16 zradila jeho Toyota. "Sme veľmi sklamaní, ale taká je rely a musíme to akceptovať," skonštatoval smutne Fín.

Copyright manufacturer;tgr-0068-5.jpg

A práve šestnásta rýchlostná skúška bola najdramatickejšia. Len necelých päť minút potom, čo Latvala odstavil svoje auto vedľa cesty, dostal defekt zadného kolesa aj Thierry Neuville a pri snahe dôjsť do cieľa eresky poriadne pomlátil zadok auta. Eresku vyhral Paddon a Neuville na neho strácal iba hrdinských 23 sekúnd! Keďže však Tänak skončil so stratou piatich sekúnd „až" na štvrtom mieste, rozdiel bol iba osemnásť sekúnd. I to však stačilo, aby sa Estónec dostal do čela priebežného poradia.

Copyright manufacturer;2017poland-rm-019.jpg

Do konca druhej etapy v tej chvíli ostávali ešte tri merané úseky a Belgičan sa však do toho oprel. Na sedemnástke aj osemnástke nadelil Tänakovi zhodne po osem sekúnd a pred poslednou superstage sa znova fantasticky vyhupol do čela! „Bol to mimoriadny deň. Od rána to bolo na čele tesné. Na chvíľu sme stratili vedenie, no potom sme na RS14 zatlačili a vrátili sa hore. Popoludní sme pichli pravé zadné koleso a museli sme zabrať. V predposlednej rýchlostke nám dokonca začalo pršať. Podarilo sa nám však zajazdiť najlepší čas a vrátiť sa do čela. Náskok na Tänaka nie je veľký a Ott zajtra určite zatlačí," zhodnotil svoju výbornú druhú etapu pilot továrenského tímu Hyundai.

hyu-emyr-penlan.jpg

Za dvojicu rýchlych kohútov sa vďaka Latvalovmu odstúpeniu posunul Paddon (hyundai) so stratou 26 sekúnd. Štvrtý je Ogier (fiesta), ktorý po dvoch defektoch stráca už 1,5 minúty! Silu hyundaiov podčiarkuje piatym miestom Sordo. Citroeny profitovali z odstúpenia Latvalu a potom, ako konečne všetky tri posádky došli do cieľa etapy, sa stabilizovali na siedmom (Lefebvre), desiatom (Mikkelsen) a trinástom mieste (Breen).

Copyright manufacturer;ro17wrc09pol893.jpg

V posledný deň poľskej rely na posádky čakajú dva úseky, ktoré si posádky dajú dvakrát. Rozhodnúť teda má záverečných šesťdesiat ostrých kilometrov. Víťaza vyhlásia na slávnostnom závere približne o 14.30 nášho času.

res-leg2-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri